Πώς το internet κρατά τον εγκέφαλο σε εγρήγορση ....



Η χρήση του διαδικτύου φαίνεται να συμβάλει στη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του εγκεφάλου, ιδιαίτερα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας... σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, προέκυψε ότι η χρήση του ίντερνετ προκαλεί έντονη δραστηριότητα στα κέντρα του εγκεφάλου, που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων και τους πολύπλοκους συλλογισμούς.
Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές εργάστηκαν με 24 νευρολογικά υγιείς εθελοντές, ηλικίας 55 έως 76 ετών.
Οι μισοί γνώριζαν να αναζητούν πληροφορίες στο ίντερνετ, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν οποιαδήποτε εμπειρία χρήσης υπολογιστή.
Η κατανομή των εθελοντών στις δύο ομάδες, όσον αφορά την ηλικία, το επίπεδο μόρφωσης και το φύλο ήταν παρόμοια.
Οι εθελοντές έκαναν έρευνες αναζήτησης στο διαδίκτυο και διάβαζαν βιβλία, ενώ υποβάλλονταν ταυτόχρονα σε μαγνητική τομογραφία. Η εν λόγω εξέταση είναι σε θέση να αναγνωρίζει με ακρίβεια τα λειτουργικά νευρωνικά κυκλώματα στον εγκέφαλο που ενεργοποιούνται για συγκεκριμένες γνωστικές και άλλες διανοητικές λειτουργίες.
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, όταν οι εθελοντές διάβαζαν βιβλία, υπήρχε έντονη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη γλώσσα, το διάβασμα, τη μνήμη και τις οπτικές ικανότητες.
Ωστόσο, κατά τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, καταγράφηκε σημαντική ενεργοποίηση στο μετωπιαίο λοβό και στον κογχομετωπιαίο φλοιό, περιοχές που σχετίζονται με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τους πολύπλοκους συλλογισμούς.
Πηγή :onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040