Αθώοι δηλώνουν οι Βρετανοί παρουσιαστές...


Τρεις πρώην αστέρες της τηλεόρασης και του ραδιόφωνου στη Βρετανία, οι οποίοι κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσαν «αθώοι» ενώπιον των δικαστικών αρχών.
Οι δύο από τους κατηγορούμενους συνδέονται με την έρευνα για το πολύκροτο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με πρωταγωνιστή τον τηλεπαρουσιαστή, Τζίμι Σάβιλ.

Ο ένας εξ αυτών είναι ο Ρολφ Χάρις (φωτό), 83 ετών, μουσικός από την Αυστραλία και πρωταγωνιστής της μικρής οθόνης στη Βρετανία από τα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Ο ηλικιωμένος, που δήλωσε "αθώος", αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης μεταξύ των οποίων και εκείνες σε βάρος 4 γυναικών -- οι δύο από αυτές ήταν κάτω των 16 ετών -- στο διάστημα από το 1968 μέχρι το 1986.
Η δίκη του θα ξεκινήσει στις 30 Απριλίου.
Ο Ρολφ Χάρις τραγούδησε στις εορταστικές εκδηλώσεις για το «Αδαμάντινο Ιωβηλαίο» της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012 και επίσης ζωγράφισε ένα πορτρέτο της με αφορμή τα 80α της γενέθλια το 2006.
Ζει στη Μεγάλη Βρετανία από το 1952 και τον είχε ανακρίνει η Σκότλαντ Γιαρντ τον Νοέμβριο του 2012 πριν από τη σύλληψή του στις 28 Μαρτίου στο πλαίσιο των ενταλμάτων σύλληψης για την επιχείρηση «Yewtree».
Η επιχείρηση αυτή είχε πραγματοποιηθεί στον απόηχο της υπόθεσης του Τζίμι Σαβίλ, του πρώην παρουσιαστή του βρετανικού δικτύου BBC που απεβίωσε το 2011 και φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά πολλές εκατοντάδες παιδιά και ανήλικους σε διάστημα 40 ετών.
Από την πλευρά του ο πρώην ντι τζέι του BBC Ντέιβ Λι Τράβις, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «Yewtree» δήλωσε και αυτός «αθώος» για τις 11 κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης που του απήγγειλαν.
Διάσημος με το παρατσούκλι «Μαλλιαρό Κορνφλέικ» (Hairy Cornflake) λόγω της πλούσιας μακριάς κόμης του και του χαρακτήρα που υποδυόταν στην μουσική εκπομπή που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 1 τις δεκαετίες ΄70 και ΄80, είχε κερδίσει το θαυμασμό μεταξύ άλλων και της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σούου Κίι.
Ο Ντέιβ Λι Τράβις είχε συνεργαστεί στο BBC Radio 1 με τον Τζίμι Σάβιλ.
Σε μια άλλη ανεξάρτητη υπόθεση, που αφορά επίσης σεξουαλική επίθεση, ένας πολύ δημοφιλής πρωταγωνιστής της βρετανικής σειράς «Coronation Street», ο ηθοποιός Ουίλιαμ Ρος, ηλικίας 81 ετών, δήλωσε σήμερα «αθώος» σε 5 κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και δύο κατηγορίες βιασμού.
Κατηγορείται ότι επιτέθηκε εναντίον 5 ανηλίκων ηλικίας 11 έως 16 ετών στο διάστημα μεταξύ 1965-1971.
Ο Ουίλιαμ Ρος φιγουράρει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έχοντας πρωταγωνιστήσει από τον πρώτο κιόλας επεισόδιο, στις 9 Δεκεμβρίου 1960, στη σειρά «Coronation Street».
Πηγή:enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040