Πολικό κρύο και αφοδρές χιονοπτώσεις..............


Ο καιρός θα μας ξεγελάσει όλους μας τις επόμενες 10 περίπου ημέρες, με σχεδόν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, αλλά και αρκετές βροχοπτώσεις κυρίως από τις 13-14 Ιανουαρίου και μετά. Πολλοί θα αναρωτηθούν κιόλας, γιατί γράφουμε εδώ σε αυτό μας το άρθρο για σφοδρές πολικές χιονοπτώσεις ιδιαίτερα για την χώρα μας που ως τώρα περνάει το πιο ήπιο χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας. Οι απορίες 
ωστόσο θα λυθούν παρακάτω.
Πολικές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως, θα συσσωρευτούν σε όλη την βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη μετά τις 12 με 13 Ιανουαρίου, δημιουργώντας συνθήκες πολικού ψύχους σε Σκανδιναβία και Ρωσία, με πολλά χιόνια. Η διάταξη που κυριαρχήσει από τα μέσα του Ιανουαρίου σε όλη την Ευρώπη, θα ευνοήσει πολλές βροχές στην χώρα μας, χωρίς ωστόσο κρύο, αλλά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μάλιστα μετά τις 15 του μήνα προβλέπονται ίσως και θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν και τους 20 βαθμούς Κελσίου στην νότια χώρα.

Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τα προγνωστικά στοιχεία που αναλύουμε, μας δείχνουν βαρυχειμωνιά για την χώρα μας, με δριμύ ψύχος και πολλά χιόνια, αλλά για μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, αρχικά στην βόρεια και έπειτα και στην κεντρική Ελλάδα, ακόμα και σε περιοχές με πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιθανό διάστημα για να συμβεί αυτό που σας αναφέρουμε, θεωρούμε πως είναι με βάση όλες τις αναλύσεις που έχουμε κάνει στα προγνωστικά στοιχεία, το χρονικό διάστημα από τις 22 ως και τις 27 Ιανουαρίου.

Θεωρούμε με βάση τα προγνωστικά στοιχεία μας, πως το παραπάνω διάστημα (22/1-27/1/2014), θέτει τεράστια υποψηφιότητα για βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο και χιόνια σε μεγάλο τμήμα της Ελλάδα και των Βαλκανίων. Δεν μπορούμε να αναφέρουμε ακόμα το αν χιονίσει και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μιας και αυτές οι 2 πόλεις στην πρόβλεψη χιονιού δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά. Μία πρόβλεψη για το αν χιονίσει στις 2 αυτές πόλεις, θα μπορεί να γίνει 5 περίπου μέρες πριν έρθει η πιθανή ψυχρή εισβολή που σας περιγράφουμε.

Μετά τα μέσα του μήνα, θα είμαστε σε θέση να επαληθεύσουμε σίγουρα, για το πόσα πολλά θα είναι τα χιόνια, αλλά και πόσο τελικά θα είναι το κρύο. Καιρός είναι πάντως να νιώσουμε και λίγο τον χειμώνα στην χώρα μας, μιας και ο μισός σχεδόν έφυγε πιο πολύ με βροχές και λίγο κρύο, αλλά και λίγα χιόνια σε ημιορεινές και ορεινές μόνο περιοχές. Ο φετινός χειμώνας πάντως, μπορούμε να πούμε πως θυμίζει παλιούς χειμώνες όπου ερχόντουσαν μία φορά χιονοπτώσεις που έμενα στην ιστορία. Να δούμε αν ο φετινός χειμώνας είναι ένας από αυτούς....
¨Πηγή greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040