Το «Zonar’s» της καρδιάς μας δεν είναι εδώ ……


Όπως αναφέρουν τα parapolitika,  έχασε τη δουλειά της η μετρ του ιστορικού καφέ «Zonar’s» στην Αθήνα, καθώς φέρεται να μην αναγνώρισε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και αρνήθηκε να του βρει τραπέζι, καθώς δεν είχε κάνει κράτηση. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν αντιλήφθηκε

ότι η υπάλληλος δεν τον είχε αναγνωρίσει και φέρεται να ξαφνιάστηκε με το «απαγορευτικό». Επέμεινε και ζήτησε από τη μετρ να τον εξυπηρετήσει, κάτι που δεν έγινε παρά μονάχα με παρέμβαση του ιδιοκτήτη του καταστήματος, Χρύσανθου Πανά.
Στο χώρο αυτό έγραφε ο Σπύρος Μελάς τα χρονογραφήματά του για τον τορπιλισμό της "Έλλης, έδωσαν τηλεοπτική συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση ο Μάνος Χατζιδάκις με τη Μελίνα Μερκούρη, σύχναζε και η πολιτική ηγεσία του τόπου, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Σοφοκλή Βενιζέλο, τον Ηλία Ηλιού, τον Γεώργιο Μαύρο, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γεώργιο Ράλλη και τον Ξενοφώντα Ζολώτα μέχρι τους Γιώργο Γεννηματά, Λεωνίδα Κύρκο και Αναστάσιο Πεπονή.
Θαμώνες του Ζόναρς από τον κύκλο των συγγραφέων και καλλιτεχνών ήταν μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μελάς, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος, ο Γιώργος Κατσίμπαλης, ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Δημήτρης Μυράτ, ο Μίνως Βολανάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, η Τζένη Καρέζη, ο Φρέντυ Γερμανός, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Αλλά και ξένες διασημότητες, όπως οι συγγραφείς Λόρενς Ντάρελ και Χόρχε Λουίς Μπόρχες και οι ηθοποιοί Άντονυ Κουίν και Σοφία Λόρεν επισκέπτονταν το Ζόναρς, όταν βρίσκονταν στην Αθήνα.
Το καφέ-ζαχαροπλαστείο του Ζόναρς, το ιστορικό στέκι των Ελλήνων πολιτικών και διανοουμένων του περασμένου αιώνα……
 Αυτά που συμβαίνουν σήμερα,  στο ιστορικό καφέ «Zonar’s» που περιμένει ίσως, μόνον επίλεκτα άτομα να στολίζουν με την γκλαμουργιά τους την σάλα του μα, δεν έχει σκεφτεί πως πρέπει να αναρτίσει στην κουζίνα του φωτογραφίες για να αναγνωρίζει το προσωπικό του τους Celebrities …. Σκέφτηκα το λουκουματζίδικο «Δωρίς» στην οδό Πραξιτέλους που από το 1900 σέρβιρε παραδοσιακά λουκουμάδες τους φημισμένους λουκουμάδες και τα χορταστικά πρωινά του με φρυγανισμένο ψωμάκι και μέλι με βούτυρο ή αυγά τηγανιτά όπου απολαμβάναμε τα αγαθά του και στο διπλανό τραπέζι τακτικότατα καθόταν ο τότε πρίγκιπας και νυν «τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος» με τις πριγκίπισσες αδερφές του Σοφία και Ειρήνη. Ακόμα, το ιστορικό «Ιντεάλ» της Σταδίου που έτρωγες δίπλα σε πρωθυπουργούς, πολιτικούς, λογοτέχνες, έχοντας την ίδια αντιμετώπιση από τα γκαρσόνια που επιμελημένα δεν σε άφηναν να νιώσεις παρειάς στη αίθουσα. Είχα τύχη μεσημέρι να βρίσκομαι στο λόμπι του με τον Τζίμη Πανούση στο διπλανό τραπέζι, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με την Ντόρα πιο δίπλα και τον τότε υπουργό Λιάνη με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Νταλάρα να πειράζουν λεκτικά τον εκδότη Οδυσσέα Χατζόπουλο. Όχι, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να αποκτήσει την παλιά της αίγλη η Ελλάδα μα ούτε και το ιστορικό καφέ «Zonar’s» όσο και αν προσπαθήσει δεν θα είναι το «Zonar’s» της καρδιάς μας……


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040