«Ανάσα» σε επιχειρήσεις με συμψηφισμό ΦΠΑ ιδιωτών-Δημοσίου.

Έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη η οποία θα συμψηφίζει οφειλές με επιστροφή ΦΠΑ...
Συγκεκριμένα, ποσά που χρωστούν το Δημόσιο και όλοι οι οργανισμοί του προς επιχειρηματίες και επιτηδευματίες θα συμψηφίζονται με τον ΦΠΑ, αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος». Να σημειωθεί επίσης πως η απαίτηση του οφειλέτη θα αποδεικνύεται με δικαστική απόφαση ή δημόσιο έγγραφο.

Μάλιστα η σχετική διάταξη που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, για πρώτη φορά θα επεκτείνει από τον στενό δημόσιο τομέα σε όλους τους φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση, ΝΠΙΔ κ.ά.) τον συμψηφισμό στον ΦΠΑ οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και επιτηδευματιών που υποχρεώνονται να πληρώνουν ολόκληρο τον οφειλόμενο ΦΠΑ προς την Εφορία την ώρα που το Δημόσιο τους χρωστάει μεγάλα ποσά.
Ειδικότερα η ρύθμιση θα ορίζει ότι θα γίνεται συμψηφισμός του οφειλόμενου ποσού από ΦΠΑ από φορείς της γενικής κυβέρνησης προς τρίτους με τον οφειλόμενο ΦΠΑ από τρίτους προς το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας επιχειρηματίας οφείλει στην Εφορία ΦΠΑ από τις συναλλαγές του ύψους 5.000 ευρώ και ταυτόχρονα έχει λαμβάνειν από μία δημόσια επιχείρηση ΦΠΑ ύψους 4.000 ευρώ, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συμψηφίζουν την οφειλή με την απαίτηση και ο επιχειρηματίας θα καταβάλλει στην Εφορία τη διαφορά που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 1.000 ευρώ.
Πηγή:Gkourou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040