ΕΡΤ, Δήμοι, αμυντική βιομηχανία μπαίνουν στο χορό των απολύσεων υπαλλήλων

Δεν βγαίνουν τα “νούμερα” για τις 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως τον Σεπτέμβρι
Αναζητείται πλεονάζον προσωπικό στις μεγάλες ΔΕΚΟ  
“Πόλεμος” για τους 2.650 εργαζόμενους στην ΕΡΤ και φήμες για “λουκέτο”
2.650 υπάλληλοι υπηρετούν στις τρεις αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας
Υπηρεσίες των Δήμων θα γίνουν ιδιωτικές και οι εργαζόμενοι θα απολυθούν
Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, όμως για ακόμη μια φορά οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στη λήψη αποφάσεων έφεραν την κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά στις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η υπόσχεση για 2.000 απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι πρώτα πήρε παράταση για Σεπτέμβρη και τώρα φαίνεται ότι δεν βγαίνει.
Ούτε οι επίορκοι, ούτε τα λουκέτα σε περιφερειακούς οργανισμούς αρκούν για να δώσουν το νούμερο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι επίορκοι και υπάλληλοι των προς κλείσιμο οργανισμών δεν ξεπερνούν τους 700.
Κάπως έτσι το βλέμμα στρέφεται στις μεγάλες ΔΕΚΟ του Δημοσίου. Μέχρι στιγμής έχουν στοχοποιηθεί οι αμυντικές εταιρείες της χώρας, ενώ πλέον μπαίνει στο κάδρο και η ΕΡΤ. Πάντα ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο λουκέτων σε υπηρεσίες των Δήμων.
Πολλοί μιλούν για συγχώνευση των αμυντικών εταιρειών του Δημοσίου όπου υπηρετούν περίπου 2.650 υπάλληλοι.
Επί της ουσίας πολλοί προσανατολίζονται στην ενοποίηση, διοικητικά τουλάχιστον των ΕΑΣ, της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ, ώστε να υπάρξει μείωση προσωπικού.
Η κίνηση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση περισσοτέρων από 1.000 θέσεων καθώς τόσες είναι οι διοικητικές θέσεις στις τρεις ΔΕΚΟ.
Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στην ΕΑΒ 1.350 άτομα, άλλα 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ.
Ωστόσο η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών δεν είναι η πλέον απλή υπόθεση. Θα χρειαστεί χρόνος και φαίνεται ότι δεν είναι η λύση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Έτσι άρχισε η συζήτηση για την ΕΡΤ η οποία είναι ακόμη μια μεγάλη δεξαμενή υπαλλήλων. 2.650 για την ακρίβεια εκ των οποίων οι 630 είναι δημοσιογράφοι, 200 είναι μουσικοί, 90 διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ 1.730 ακόμη υπηρετούν από διάφορες θέσεις όπως σκηνοθέτες, εικονολήπτες, ηχολήπτες κλπ
Το σενάριο λουκέτου και επαναλειτουργίας με μόλις 650 άτομα διαψεύδεται από την κυβέρνηση ενώ η γενικότερη συζήτηση περί λουκέτου ή ριζικής αναδιάρθρωσης προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν όλων των κομμάτων.
Κάπως έτσι και εδώ το θέμα δείχνει να μην προχωράει και έτσι το ερώτημα μένει ανοιχτό... Από που θα βρεθούν οι προς απόλυση υπάλληλοι;
Τρίτος δρόμος είναι οι απολύσεις υπαλλήλων των Δήμων. Σε πολλές επιχειρήσεις ή φορείς των Δήμων το προσωπικό όχι απλά δεν επαρκεί, αλλά μετά από τις μειώσεις υπάρχουν και ελλείψεις. Έτσι φαίνεται ότι δεν θα επιλεγεί η μείωση προσωπικού, αλλά η κατάργηση του φορέα.
Μάλιστα πολλοί λένε ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο παραχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες.
Άλλοι μιλούν για υπηρεσίες όπως η βοήθεια στο σπίτι ή τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
Και εδώ όμως η συζήτηση μένει στο επίπεδο... συζήτησης.
Με λίγα λόγια εν΄'ω υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση της χώρας, ενώ ήδη έχει ζητηθεί μια παράταση όλα δείχνουν ότι το θέμα δεν προχωρά και έτσι εντείνονται οι φόβοι για οριζόντια μέτρα.
Πηγή :newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040