Αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη και την εποχή του στον Ιανό

 Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στον Ιανό θα φιλοξενηθεί η μουσική παράσταση «Ο Κώστας Γιαννίδης και η εποχή του» με τη σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον μαέστρο-πιανίστα Γιώργο Νιάρχο.
Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (1903-1984) συνθέτης κλασσικής μουσικής με σπουδές στη Γερμανία έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως Κώστας Γιαννίδης γράφοντας οπερέτες, επιθεωρήσεις και τραγούδια-μπαλάντες, φοξ τροτ, τσάρλεστον, τανγκό, βαλς, τα οποία τραγούδησαν μοναδικές φωνές του μεσοπολέμου -και όχι μόνο- όπως η Σοφία Βέμπο, η Δανάη, η Στέλλα Γκρέκα, η Κάκια Μένδρη, o Νίκος Γούναρης κ.α.
Το 1960 κέρδισε το Α΄ βραβείο στο φεστιβάλ της Βαρκελώνης με το "Ξύπνα αγάπη μου" που ερμήνευσε η Νάνα Μούσχουρη. Το 1962 με τις "Αλυσίδες" κέρδισε το Α΄ βραβείο στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης με την Καίτη Μπελίντα. Έζησε και δημιούργησε παράλληλα με την άνθηση της οπερέτας, της επιθεώρησης, το τραγούδι του μεσοπολέμου, το μεταπολεμικό ελαφρό τραγούδι. Επίσης δημοφιλή είναι τα δημοτικοφανή του "Ερι-Ερήνη", "Το τραγούδι της Μαρίνας", "Γιατί, γιατί". Λάτρης των δημοτικών τραγουδιών και χορών, έγραψε σχεδόν σ' όλους τους ρυθμούς(καλαματιανό, μπάλο κλπ.) Σαν προσωπικότητα ήταν ευγενής, προσηνής, αυστηρός, τέλεια καταρτισμένος και πολύ ταπεινόφρων.. 
Συμμετέχουν: ο βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός και η Κατερίνα Κουρεντζή
Σκηνική επιμέλεια: Νανά Θρασυβουλίδου 
Πηγή:monopoli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040