Κάτι «παίζετε» εκεί έξω….


Μουρμούρα και γκρίνια, περιγράφει η επί του…καναπέως  συμπεριφορά του σημερινού Έλληνα. Δεν έχει τίποτα η τηλεόραση, βαρέθηκα να ακούω ειδήσεις με τους ίδιους και τους ίδιους, οι πολιτικοί πειραματίζονται πάνω στο πετσί μας για να βγουν από το λαβύρινθο που έμπλεξαν, ο Άδωνης να κόπτετε για το καλό μας οπλοφορώντας και πουλώντας ταυτόχρονα βιβλία και…κανένας των γραμμάτων και των τεχνών δεν υψώνει το ανάστημα του προκειμένου να μας υποστηρίξει στην θρυμματισμένη κρίση που ζούμε.
Λάθος μεγάλο. Οι άνθρωποι των τεχνών και τω γραμμάτων  κρούουν τον κώδωνα κινδύνου απλά εμείς δεν τον ακούμε. Δεν βγήκαν στο Σύνταγμα να κάνουν την προβολή τους μα, μας προσφέρουν αυτό που κατέχουν καλύτερα, αφύπνιση μέσω τέχνης.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, επαναστάτης  τραγουδοποιός, καταπιάστηκε  με τον « Πλούτο» του Αριστοφάνη, όχι μόνο ως συνθέτης αλλά και ως μεταφραστής, σκηνοθέτης και ηθοποιός.  Μας το παρουσιάζει 1& 2 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους,  3 Ιουλίου στη Λάρισα στο Θέατρο Αλκαζάρ, 12 & 13 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στις 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
Ο μοναχικός καουμπόη  που…δεν μασάει από σοβαροφάνεια ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ετοιμάζει ένα ακόμα πάρτι στους κήπους του  Μεγάρου Μουσικής στις 15 Ιουνίου ψάχνοντας ακόμα την Αθήνα που αγαπήσαμε, της  μυρωδιές από τις νεραντζιές  και το αγιόκλημα.
Η Έλενα Ακρίτα, με το καυστικό της χιούμορ, έγραψε « το Μήλο βγήκε  απ’  τον Παράδεισο»…. Κάιν:  Μάνα πα’ να σκοτώσω τον αδελφό μου! Εύα: Μπουφάν να πάρεις! Ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης ανατρεπτικές, σουρεαλιστικές μα πάνω απ’ όλα αστείες. Ότι χρειάζεται ο Έλληνας σήμερα.  Να βάλει γέλιο στη ζωή του.
Υψώνουν λοιπόν το ανάστημά τους, απλά εμείς δεν το βλέπουμε. Δεν βλέπουμε πέρα από το κοντρόλ της τηλεόρασης, την Μαρία Μπεκατώρου με τα παρ’ ολίγο τσιφτετέλια της και τον κάθε παρουσιαστή ειδήσεων να κουνάει απειλητικά το δάκτυλο του, μην κουνηθείτε απ’ τη θέση σας, πάμε για ένα μικρό; διαφημιστικό διάλειμμα  και επανερχόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040