Σκληρή απάντηση της Φωκάς για τη στάση της εκκλησίας ......

Η εκκλησία προέβη στην εκτέλεση δικαστικής απόφασης έναντι μιας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης που διετέλεσε κορυφαίος χρηματοδότης του φιλανθρωπικού της έργου, σημειώνει η Φωκάς  Ως τον σκληρότερο ιδιοκτήτη ακινήτων χαρακτηρίζει την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας η εταιρεία Φωκάς, μετά το σφράγισμα του καταστήματος επί της οδού Τσιμική.
«Με την επίδοση έξωσης μέσου δικαστικού κλητήρα, το

«σφράγισμα» του καταστήματος της Τσιμισκή 48-50 και την αλλαγή κλειδαριών παρουσία αστυνομικών, η εκκλησία εξελίσσεται στον σκληρότερο ιδιοκτήτη ακινήτων. Μη αντιλαμβανόμενη την πρωτοφανή οικονομική κρίση που υφίσταται η χώρα τα τελευταία χρόνια, η εκκλησία προέβη στην εκτέλεση δικαστικής απόφασης έναντι μιας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης που διετέλεσε κορυφαίος χρηματοδότης του φιλανθρωπικού της έργου» σημειώνει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την Φωκάς, «το τελευταίο διάστημα η εταιρεία προχώρησε με επιτυχία στην υπάγωγή της στο άρθρο 99 πετυχαίνοντας τη συμφωνία των τραπεζών, των εργαζομένων και των προμηθευτών και εξασφαλίζοντας παράλληλα με επιτυχία χρηματοδότηση από τις τράπεζες για το διακανονισμό, που ζήτησε για το κατάστημα Τσιμισκή 48-50, η ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, στις 27/09/2013 προχώρησε σε έξωση της επιχείρησης. Την στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας του ομίλου Φωκά με την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας κατάφερε με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τραπεζών να υλοποιήσει την υποχρέωση του να συγκεντρώσει το ποσό των 370.000 ευρώ και να δοθεί στην Ιερά Μονή έγκαιρά, καθώς η συμφωνία εξέπνεε στις 30.09.2013».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «επί 40 χρόνια η Μονή έχει λάβει άνω των 50 εκατ. ευρώ (35 εκ. για μισθώματα και άλλα 15 εκ. για επισκευές και συντήρηση του κτηρίου) από την ιστορική εταιρεία Φωκάς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει πραγματοποιήσει δωρεά στη Μονή για το Αγιολογικό Κέντρο της με 2.000.000 ευρώ».
Η Φωκάς κάνει λόγο για άδικη και σκλήρη στάση της Ιεράς Μονής καθώς και της Μητρόπολης απέναντι στην επιχείρηση, ενώ σημειώνει ότι η απόφαση για την επαναλειτουργία του καταστήματος Φωκάς ανήκει πλέον στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

«Την ίδια ώρα που εξελίσσεται αυτή η άδικη και σκληρή στάση της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία της Μητρόπολης απέναντι στην επιχείρηση Φωκάς, οι εργαζόμενοι του ομίλου εξέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας ενώ πραγματοποιήθηκε πορεία έντονης διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τη μονομερή ενέργειας της Μονής για λουκέτο του ιστορικού καταστήματος, κηλιδώνοντας με αυτό τον τρόπο άδικα το όνομα μιας σπουδαίας εταιρείας στα μάτια των καταναλωτών της στην Βόρεια Ελλάδα.

Εκφράζοντας δυνατά και με μια φωνή οι εργαζόμενοι του ομίλου την επιθυμία τους να συνεχίσουν να εργάζονται κάτω από τον ίδιο εργοδότη και μιλώντας για ενέργεια που υποκινήθηκε από τρίτα επιχειρηματικά συμφέροντα υπενθυμίζουν σε όλους την έντονη κοινωνική προσφορά του ομίλου Φωκάς στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος και η απόφαση για την επαναλειτουργία του καταστήματος Φωκάς ανήκει πλέον στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης κο Άνθιμο και όχι στους δικηγόρους της Ιεράς Μονής» τονίζει η Φωκάς.

Δωρεές της εταιρείας πολυκαταστημάτων Φωκάς:

•  1978: Κατασκευή συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου 12θέσιου στο Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης

• 1982: Κατασκευή Παιδική χαρά ΦΩΚΑΣ, με πρότυπα Ευρωπαϊκά (Γερμανικά) παιχνίδια, για παιδιά στην περιοχή Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης

• 1982: 12 πάρκα αναψυχής σε δήμους του νομού Θεσσαλονίκης και εξοπλισμός με καινούργια παιχνίδια

• 1984: H κατασκευή και επιχορήγηση Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή 25ης Μαρτίου στο Δήμο Θεσσαλονίκης

 Έναρξη λειτουργίας 1987

Στέγαση: 250 παιδιά αλλά λόγω μεγάλης προσέλευσης σήμερα στεγάζονται 450 παιδιά.

• 1988: Ανέγερση σχολείου (νηπιαγωγείο) τετραώροφης οικοδομής στο Δήμο Ευόσμου
• 1995: Δωρεά 2 εξωτερικών πτερύγων στην μονή Αγ. Θεοδώρας
• 1996: Η δημιουργία ενός ζεστού σπιτιού «Απόστολος Φωκάς», στο ελληνικό “παιδικό χωριό Β. Ελλάδας” στην περιοχή Φίλυρο Θεσσαλονίκης που αποτελεί προσφορά σε παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει οικογένεια.
• 1997: Κατασκευή ανεξάρτητου τριώροφου κτιρίου και προμήθεια  πλήρη ιατρικού εξοπλισμού για τη στέγαση και τη λειτουργία νέας πτέρυγας 700 τ.μ. για παιδιά με ειδικές ανάγκες, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εις μνήμη Αποστόλου Φωκά. Επισκεψημότητα: 6.000 άτομα/ χρόνο. Έπειτα από 2 χρόνια παρόμοιο έργο έγινε στην Αθήνα αλλά ο αριθμός επισκεψημότητας σε ετήσια βάση είναι αρκετά χαμηλότερός σε σχέση με το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

• 2001: Ο όμιλος Fokas έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων για την συμβολή του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πρωτεύουσας (εκτενή αποκατάσταση από 3 ιστορικά κτήρια)

• Ανέγερση του ενοριακού ναού Τορώνης Χαλκιδικής Ιερομάρτυρα Φωκά

• Συμμετοχή στην ανέγερση πολλών Ιερών Ναών του Δ. Θεσσαλονίκης
Πηγή:voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040