Οι πραγματικοί εγκληματίες είναι έξω.....

 "Η απενοχοποίηση του συστήματος θα γίνει μέσα από αυτή τη γυναίκα;" Ο κ. Αλέξης Κούγιας επιλέγει γνωστά ονόματα, προσωπικές αφηγήσεις και δηλητηριώδεις εκφράσεις προς πάσα κατεύθυνση, για να υπερασπιστεί τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζοπουλου, Βίκυ Σταμάτη η οποία παρακολουθεί σκυμμένη στο εδώλιο κατά το μεγαλύτερο μέρος της αγόρευσης του συνήγορού της.

“Οι πραγματικοί εγκληματίες είναι έξω από την υπόθεση αυτή”, εκτίμησε ο κ. Κούγιας, και πρόσθεσε: "Αλίμονο για τη Δικαιοσύνη και το σύστημα αξιών, αν ελλείψει στοιχείων, το αρχιλαμόγιο (σ.σ. Νίκος Ζήγρας) της υπόθεσης αποτελέσει το κορυφαίο αποδεικτικό μέσο".
Συμπλήρωσε μάλιστα σε άλλο σημείο, ότι το οικονομικό ήταν αυτό που εμπόδισε την οικογένεια να απευθυνθεί εξαρχής στην επιλογή ενός ακριβού δικηγορικού γραφείου, με αποτέλεσμα να είναι αρχικά "η γυναίκα, ανυπεράσπιστη". "Ήθελαν, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν", είπε εξηγώντας ότι τελικά λειτούργησε "η διαστροφή του δικηγόρου που θέλει να συμμετέχει σε τέτοιες υποθέσεις. Μπορεί να σοκάρει, αλλά θα το πω, λαϊκά όπως θα το έλεγαν στην Πετρούπολη: ο Τσοχατζόπουλος δεν έχει μαντίλι να κλάψει".
Ο κ. Κούγιας στάθηκε ιδιαίτερα στη σκιαγράφηση της προσωπικότητας της Σταμάτη, θέλοντας να καταδείξει την απόσταση που τη χωρίζει από το εγκληματικό πρότυπο του νόμου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επέμεινε στον ρόλο της ερωμένης που διατηρούσε η Σταμάτη, "ένα ωραίο κορίτσι από χωριό", επί σειρά ετών, ενώ ανέφερε ότι "αυτός που έπεισε τον Ακη Τσοχατζοπουλο να την παντρευτεί (και να δημοσιοποιήσει μια παράνομη σχέση) ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος".
Στην προσπάθεια δε να καταδείξει το "ταπεινό" της καταγωγής της Σταμάτη, ο συνήγορός της αναφέρθηκε στο σχολείο στο Ζέλι, αλλά και τη μετέπειτα προσπάθεια να διοριστεί στη ΔΕΗ. "Έγλειψαν κατουρημένες ποδιές", είπε για την οικογένεια της, τονίζοντας ότι η ίδια "δεν ήταν παρά γραμματέας σε ένα υποτμήμα, διευθυντή μετρητών της ΔΕΗ".
Ο κ. Κούγιας αντιδιέστειλε την προσωπικότητα της με αυτές άλλων πρωταγωνιστών της υπόθεσης - "τι δουλειά έχει εδώ αυτή η γυναίκα, προφυλακισμένη τόσους μήνες;", διερωτήθηκε, ενώ καταφέρθηκε εναντίον όλων όσοι σχολίασαν τον αυτοπροσδιορισμό της ως "μαχήτριας του φωτός", κατά την απολογία της.
Στο σημείο αυτό δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει "περιορισμένων δυνατοτήτων, με ονειροπόλο διάθεση, που στα πενήντα της χρόνια διαβάζει βιβλία, και θέλει να γράψει ποιήματα", επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν όσοι σημαίνοντες τα χρησιμοποιούν όλα αυτά για να την επικρίνουν.
Ο Ακης και το ρολόι
"Βλέπουμε εδώ τον Άκη Τσοχατζόπουλο, καταχτυπημένο, καταεξευτελισμένο. Τον άνθρωπο που θέλουμε, δεν θέλουμε, κυβέρνησε τη χώρα. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη στιχομυθία με αφορμή την ερώτηση προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, "τι ώρα είναι;", και την απάντηση του, "ότι ώρα πεις εσυ πρόεδρε...» Ο κ. Κούγιας θέλησε να υπογραμμίσει ποιος ήταν ο Άκης Τσοχατζοπουλος, για να πείσει το δικαστήριο ότι η εντολέας του δεν ήταν παρά "ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην υπόθεση αυτή". "Αν δεν ήταν άλλωστε ο Τσοχατζόπουλος, αυτός που ήταν, το δάνειο για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δεν θα είχε ληφθεί".
"Ουσιαστικά, η κατηγορούμενη δεν έγινε πλουσιότερη. Κατέστη χωρίς να το συνειδητοποιεί, όμηρος του συζύγου της", είπε, για να προσθέσει ότι η μεταβίβαση στη Σταμάτη (φυσικό πρόσωπο), έγινε με αφορμή την αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς για εταιρείες όπως η Nobilis. "Δεν προκύπτει ανάληψη από μέρους της, ούτε μεταφορά στον λογαριασμό της, ούτε ενός ευρώ. Εμφανίζεται μόνον στο συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου". Ο κ. Κούγιας επέμεινε ότι η σύζυγος Τσοχατζόπουλου δεν έκανε οικονομική διαχείριση, αλλά και ότι τα εισοδήματα της ήταν ανύπαρκτα.
Η επίθεση για το ΚΥΣΕΑ και η παραίνεση προς το δικαστήριο
Με έμφαση στην ανίχνευση της αλήθειας, ο κ. Κούγιας εμφανίστηκε "εναντίον όλων. "Γιατί ο κ. Ανακριτής δεν τόλμησε να καλέσει το ΚΥΣΕΑ; Γιατί δεν πήγε να βρει τον επικεφαλής της γερμανικής Δικαιοσύνης; Κανείς δεν ήθελε να το κάνει, γιατί κανείς δεν ήθελε να πλήξει το σύστημα. Να μαθευτεί ποιος είχε πάρει τα λεφτά» είπε και σημείωσε ότι “το ουσιαστικό μέρος της ευθύνης ανήκει σε αυτόν που έβαλε εκεί τον Τσοχατζόπουλο, να υπογράψει ".
Ο ίδιος απευθύνθηκε πολλές φορές και προς τους δικαστές, θυμίζοντας τους την ευθύνη που έχουν σε μια "δίκη ιστορική". "Δεν συγχωρείται προκατάληψη, εντυπωσιασμός, πρέπει να τα δει κανείς όλα τα στοιχεία", ανέφερε, ενώ σε άλλη, αιχμηρή αποστροφή του περί "διεκπεραίωσης", ρώτησε: "και εσείς, τι είσαστε, τα μέσα διεκπεραίωσης;". Και πρόσθεσε:"δεν προλάβαμε να ζήσουμε τα λαϊκά δικαστήρια, ακούγαμε όμως για τις δικές σκοπιμότητας, τις επισκέψεις στα ξερονήσια. (...) Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές, οι μελετητές έχουν όμως το απαύγασμα".
Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040