Κατακραυγή για το NBC για το θάνατο ελέφαντα και το άνοιγμα σαμπάνιας σε σόου του ...


Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται το NBC Sports Network όπως αναφέρει η Huffington Post καθώς αναγκάστηκε να πάρει θέση ύστερα από μια θύελλα αρνητικών κριτικών εξαιτίας ενός σόου που αναμεταδίδει σαφάρι στα πλαίσια μεγάλου παιχνιδιού στην Αφρική.

Συγκεκριμένα την Κυριακή σε επεισόδιο της NRA (Εθνικής Κυνηγετικής Οργάνωσης) με τίτλο “Κάτω από τους άγριους Ουρανούς” έδειχνε τον κυνηγό της NRA και τον Τόνυ Μακρίς να πυροβολούν και να σκοτώνουν έναν ελέφαντα γιορτάζοντάς το μετά με σαμπάνια. Το θέαμα αυτό προκάλεσε παγκόσμια αντίδραση με έντονη κριτική στα κοινωνικά δίκτυα και ένα petition στο causes.com το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει παραπάνω από 50.000 υπογραφές.
Σε σχετική ανακοίνωση του σταθμού που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στους Los Angeles Times σημειώνεται η νομιμότητα του κυνηγιού αλλά αναφέρεται ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η ευαίσθητη φύση του περιεχομένου.
“Ακούσαμε τους τηλεθεατές μας και πλέον δε θα μεταδοθεί ξανά επεισόδιο της σειράς “Κάτω από τους άγριους ουρανούς”. Επίσης κάνουμε ένα προσεκτικό εσωτερικό έλεγχο κάθως αυτής της μορφής το περιεχόμενο δε θα έπρεπε να έχει μεταδοθεί ποτέ” συμπληρώνει το NBC.
“Παρά το γεγονός ότι αυτής της μορφής το κυνήγι είναι νόμιμο, κατανοούμε ότι πολλοί θεατές ενίστανται σε αυτό. Ως εκ τούτου θα υιοθετήσουμε μια απόλυτη στάση και κόβοντας τη σειρά αυτή και άλλες αντίστοιχες.”
Το NBC δε θα ξαναπροβάλλει το επίμαχο επεισόδιο με τον Μακρίς να πυροβολεί τον ελέφαντα με την άποψη του δικτύου NBC ότι το περιεχόμενο δε θα έπρεπε να έχει προβληθεί ποτέ να δείχνει κάπως περίεργη από τη στιγμή που το πρόγραμμα αφορά εξ ολοκλήρου το κυνήγι άγριων ζώων στην Αφρική όπως λιοντάρια, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις και άλλα ζώα κάτι για το οποίο πάρα πολλοί ενίστανται.
Ο Μακρίς από την πλευρά του δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι κυνηγά ζώα εδώ και δεκαετίας ενώ κατέκρινε ως “ρατσιστές των ζώων” όσων δεν είχαν πρόβλημα να τον βλέπουν να σκοτώνει πάπιες και σκίουρους αλλά θεώρησαν λάθος το κυνήγι του ελέφαντα.
Το κυνήγι του ελέφαντα δυστυχώς δεν είναι ασυνήθιστο. Αρκετές αφρικανικές χώρες έναντι χρεώσεων επιτρέπουν σε δυτικούς κυνηγούς να συμμετάσχουν σε σαφάρι.
Τα χρήματα που υποτίθεται ότι χρηματοδοτούν τη διατροφή των ζώων καθώς και το προσωπικό ενώ οι υποστηρικτές του κυνηγιού ισχυρίζονται πως τα ζώα εξετάζονται προσεκτικά πριν από τη θανάτωση, αυτό δεν ισχύει πάντα. Το 2010, ένας αγαπημένος ελέφαντας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από μια αμερικανική κυνηγό μετά από παρουσία κατά λάθος του ζώου σε κηνυγότοπους.
Η νομική προσέγγιση του κυνηγιού ελεφάντων θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει σε πολλά μέρη της αφρικανικής ηπείρου. Επικαλούμενη ανησυχίες για μείωση των ελεφάντων και άλλων πληθυσμών άγριων ζώων, η απαγόρευση κάθε εμπορικής θήρας σε δημόσια γη πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2014 στη Μποτσουάνα.
μετάφραση: Στρατής Μαζίδης
Πηγή:Freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040