ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: Βγάζουν τον ελληνικό κινηματογράφο από το youtube!



Να αποσύρει όλες τις ταινίες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου από το YouTube αποφάσισε η «Φίνος Φιλμ», μετά τον «πόλεμο» που δέχθηκε για τα πνευματικά δικαιώματα!
Η απόφαση έγινε γνωστή με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία αναφέρει πως βάζει τέλος στην διαδικτυακή της παρουσία στο YouTube, αλλά και σε μία «άτοπη, άσκοπη και χρονοβόρα

κόντρα» με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων που προβάλλουν εντελώς δυσανάλογες και υπέρογκες διεκδικήσεις».
Πριν από περίπου τρεις μήνες, η «Φίνος Φιλμ » είχε «ανεβάσει» στη δημοφιλή ιστοσελίδα ολόκληρες τις ταινίες της, όχι για οικονομικό όφελος, αλλά για να προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία από την πειρατεία και να φέρει σε επαφή τον κόσμο -ιδιαίτερα τους νέους- με τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Στις αρχές Οκτωβρίου, μετά από διεκδικήσεις των Οργανισμών Πνευματικών Δικαιωμάτων, οι ταινίες αντικαταστάθηκαν με αποσπάσματα, ενώ από τις 25 Νοεμβρίου έπεσε οριστικά η αυλαία.
«Βρισκόμαστε σε πολύ δυσάρεστη θέση που αναγκαζόμαστε να στερήσουμε ένα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το κοινό. Είναι πραγματικά κρίμα που οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων δεν είναι σε θέση να δουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται για να αγαπήσουν και οι νεότερες γενιές αυτές τις ταινίες, μέσα από την πλατφόρμα του YouTube και να καταπολεμηθεί η πειρατεία. Η Φίνος Φιλμ θα είναι πάντα ευγνώμων στο κοινό που τόσο ζεστά αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και λυπούμαστε ειλικρινά που φτάνουμε στο σημείο να του στερήσουμε την πιο αγνή και αυθεντική εμπειρία του Ελληνικού κινηματογράφου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Πηγή :paradrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040