Κύπρος: Σε συναγερμό οι αρχές από τον καύσωνα.....


Από σήμερα έως και την Κυριακή η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ το αίσθημα δυσφορίας θα επιτείνεται από τη σκόνη που έρχεται από την Αφρική.
Το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» η

Κύπρος, και οι αρχές του νησιού βρίσκονται σε συναγερμό. Από σήμερα έως και την Κυριακή η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ το αίσθημα δυσφορίας θα επιτείνεται από τη σκόνη που έρχεται από την Αφρική.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλεάνθη Νικολαϊδη, θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να ανεβαίνει σταδιακά. Σήμερα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς, ενώ αύριο και το Σάββατο θα ξεπεράσει τους 40. Αυξημένα θα είναι, επίσης, τα ποσοστά υγρασίας στα παράλια.
Οι ιατρικές υπηρεσίες έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κατάστασης με τον καύσωνα. Η γιατρός του υπουργείου Υγείας, Ιωάννα Γρηγορίου, συνέστησε αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, της άσκοπης διακίνησης και της βαρειάς σωματικής άσκησης. Επίσης, ελαφρύ ντύσιμο, χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, λήψη αρκετών ποσοτήτων νερού, χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού και πολλά ντους. Τόνισε,δε, ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως βρέφη, ηλικιωμένους και εγκυμονούσες.
Πηγή: .skai.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040