Ελληνας κροίσος πουλάει γλυπτό πάνω από $100 εκατομμύρια...........


Ποιος είναι ο πωλητής;
Ένα εξαίσιο γλυπτό του Αλμπέρτο Τζιακομέτι (το «Άρμα»), το οποίο αναμένεται να πουληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Για τους μη γνωρίζοντες ένα ολόκληρο μυστήριο καλύπτει την επικείμενη δημοπρασία στο Sotheby’s.
Επισήμως ο οίκος δεν δίνει το όνομα του μυστηριώδους πωλητή σημειώνοντας μόνο

πως το συγκεκριμένο γλυπτό βρισκόταν στην ίδια διακεκριμένη ιδιωτική συλλογή για πάνω από τέσσερια δεκαετίες».
Ωστόσο, ο δημοσιογράφος της NY Post, Ρίτσαρντ Τζόνσον σημειώνει με άρθρο του ότι γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το εξαιρετικό γλυπτό και είναι ο Αλέκος Γουλανδρής της γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής δυναστείας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι πηγές μου λένε πως ο Γουλανδρής αγόρασε το γλυπτό το 1972 καταβάλλοντας 375.000 δολάρια. Η τιμή ακούγεται μικρή, αλλά εκείνα τα χρόνια κάπως έτσι λειτουργούσαν τα πράγματα στο Upper East Side».
Από την μεριά του ο Σάιμον Σόου του Sotheby’s προσπαθώντας να εκτιμήσει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τιμή του εν λόγω γλυπτού αναφέρει: «Το 2010 το γλυπτό του Τζιακομέτι ”Homme qui marche» έφτασε στα 104,3 εκατομμύρια δολάρια. Άρα θεωρούμε πως το τωρινό γλυπτό θα μπορούσε να πουληθεί σε μια τιμή άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων».
Όπως σημειώνει ο Τζόνσον, ο Γουλανδρής περνούσε το χειμώνα στο Γκσταντ της Ελβετίας και το καλοκαίρι στο Πόρτο Χέλι. Τώρα, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, διατείνεται πως τα 100 εκατομμύρια είναι λίγα για το συγκεκριμένο έργο.
Η οικογένεια Γουλανδρή, σημειώνει ο Τζόνσον, έχει ιδιαίτερη σχέση με την τέχνη. Μια ανηψιά του Βασίλη Γουλανδρή κατέθεσε μήνυση για την εξαφάνιση 83 πινάκων ζωγραφικής που ήταν μέρος της κληρονομιάς.
Αυτοί οι πίνακες δεν ήταν… τυχαίοι, καθώς περιείχαν έργα των Πικάσο, Βαν Γκογκ, Ρενουάρ και Μονέ. Η οικογένεια, πάντως, έχει ακόμη πάρα πολλά έργα στην κατοχή της, ενώ στην Αθήνα , ήδη, έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία ενός μουσείου.
Πηγή - Λαιμητόμος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040