Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία 17 μεγαλοκαταθετών....
Περιουσιακά στοιχεία 17 μεγαλο-
καταθετών, που εμπλέκονται σε υποθέσεις φορο-
διαφυγής, δεσμεύονται μετά από διαταγή του οικονομικού εισαγγελέα με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν προκύψει από τους ελέγχους που διενεργεί το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα και στηρίζονται σε 
στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε:
- Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών -φυσικών προσώπων- περιόδου 2000-2012, έχουν εκδοθεί 49 εισαγγελικές παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή (CD) προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.
- Για τις υποθέσεις αυτές έχουν ήδη ειδοποιηθεί 26 φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.
- Με βάση τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17α παρ. 8 του Ν.2523/1997.
Πηγή :enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040