Η «σκοτεινή» ζωή του αυτόχειρα μόδιστρου.....


Πέντε χρόνια μετά την αυτοκτονία του Αλεξάντερ ΜακΚουίν στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, ένα νέο βιβλίο για τη ζωή του διάσημου Βρετανού μόδιστρου αποκαλύπτει τον κόσμο των ναρκωτικών και των καταστροφικών σχέσεων στον οποίο ζούσε.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Times», στο βιβλίο του Αντριου Ουίλσον, «Αλεξάντερ

ΜακΚουίν: Αίμα κάτω από το δέρμα», ο διάσημος σχεδιαστής μόδας περιγράφεται να είχε βυθιστεί βαθιά στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών και του αλκοόλ και φερόταν πολύ συχνά τυραννικά απέναντι στους συνεργάτες του. Οι φίλοι του παρατήρησαν ότι άρχισε να μεταμορφώνεται όταν του προσέφεραν δουλειά στον οίκο Givenchy το 1996. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, στην πρώτη του επίδειξη μόδας, όπως θυμάται το μοντέλο Τζόντι Κιντ, υπήρχε τεράστια ένταση στα παρασκήνια:

«Ο ΜακΚουίν πήρε τα χρυσά κέρατα που θα φορούσε η Ναόμι Κάμπελ και έσκισε τα σκοινιά στον κορσέ της Εύας Χερτζίκοβα φωνάζοντάς της ''γα... σκύλα'' και σέρνοντάς τη στην έξοδό της για να βγει έγκαιρα στην πασαρέλα. Εκείνη είχε βάλει τα κλάματα μέχρι να φτάσει. Κανείς δεν νομίζω να της είχε φερθεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο».
Τον διέφθειραν

«Ηταν περιτριγυρισμένος από άτομα που θα έκαναν ό,τι ζητούσε, κάτι που τον διέφθειρε λίγο. Προκαλούσε συνέχεια προβλήματα και δράματα και κάποιες φορές αναρωτιόσουν αν τελικά ήταν φίλος σου», σχολίασε στους «Times» ο σχεδιαστής Λι Κόπερουιτ.
Μήνα με τον μήνα, όσο μεγάλωνε η φήμη του ΜακΚουίν, τόσο επιδεινωνόταν και η εξάρτηση του μόδιστρου από την κοκαΐνη, μια ουσία πολύ διαδεδομένη στον χώρο, σύμφωνα με το περιβάλλον του. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του Givenchy, Ερίκ Λανουί, παραδέχθηκε ότι προμήθευε τον σχεδιαστή μόδας με κοκαΐνη για τις δύσκολες ημέρες των επιδείξεων μόδας.

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 1998 ξεκίνησε την ευχαριστήρια ομιλία του στη Νέα Υόρκη για ένα βραβείο που έλαβε με τη φράση «είμαι τόσο μεθυσμένος που με το ζόρι μιλάω».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040