Εγώ δεν πήρα δάνειο (και αγύριστο) από πουθενά……



 
Σαν σκεπτόμενη Ελληνίδα, σκέφτηκα να προτείνω στην κυβέρνηση μερικούς από τον βασανισμένο αυτό λαό που, και μπορούν να συμμετέχουν στο δημόσιο κορβανά και «κλέβουν» ανερυθρίαστα το δημόσιο χρήμα. Όχι, μην πάει το μυαλό σας σε πούρα, μεταξωτές γραβάτες, κουλουράκια, καφεδάκια και άλλα συναφή που θεωρούν απαραίτητα στη Βουλή και τα πληρώνει ο φτωχός συνταξιούχος από το υστέρημά του. Όχι, αφήνω τους κ.κ. Βουλευτές να το αποφασίσουν μόνοι τους πως τα 
μεταξωτά βρ@@@α θέλουν…. να τα πληρώνεις απ’ την τσέπη σου. Αναφέρομαι σε «αξιοσέβαστους» κυρίους που κάθε Κυριακή και κάθε γιορτή είναι στην εκκλησία σύσσωμοι με την αγία οικογένειά τους και από Δευτέρα, πηγαίνουν στο υπερπολυτελές ερημητήριό τους, πλακώνονται στα πατσουλιά και περιμένουν το μικρό τους βασανάκι που το ακριβοπληρώνουν, βάζοντας τα έξοδα στις …δημόσιες σχέσης, και εκεί να δεις τις 50 αποχρώσεις του γκρι να χάνουν τα χρώματά τους!
Αναφέρομαι σε καφετέριες που έχουν κάνει καταλήψεις στα πεζοδρόμια με τραπεζάκια, καρέκλες, σόμπες και αεροστεγής τζαμαρίες που και να θέλεις να περάσεις σε παραπέμπουν στο δρόμο που είναι παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα των ταλαίπωρων νεαρών κυρίων που πίνουν τον καφέ τους. Φυσικά, ορισμένα απ’ αυτά τα καφέ δεν έχουν ούτε καν άδεια λειτουργίας. Αναφέρομαι σε δεσποινάρια που δηλώνουν μοντέλα (τη λέξη πασαρέλα δεν την ξέρουν) και κυκλοφορούν με αναίδεια  τα τζιπ τους παρκάροντας τα σε περάσματα αναπήρων προκειμένου να πάνε στο γυμναστήριο. Αλήθεια, έχουν κάνει ποτέ φορολογική δήλωση που ν’ αναφέρει την πηγή των οικονομικών τους που τους επιτρέπει να φοράνε christian louboutin και να κατέχουν Wrangler ενώ οι γονείς προσπαθούν να ζήσουν με το επίδομα των 350 ευρώ;  Τώρα θα μου πείτε πως σας κούρασα αναζητώντας πηγές που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο κοινωφελές έργο κατά της λιτότητας μα, υπάρχουν ακόμα τόσοι τομείς που αν τους γράψω όλους θα με «φασκελώσετε» για το μακροσκελές κείμενό μου. Α, ξέχασα ν’ αναφέρω τον κ. Χ που όλη μέρα στην εν λόγω καφετέρια πίνει το καφεδάκι του κερνώντας όποια πιτσιρίκα του γουστάρει και ζει από το δάνειο που πήρε από την ΕΣΠΑ για……καλλιέργεια σαλιγκαριών; Τώρα, για να είμαι ειλικρινείς κάτι σαλιγκάρια στη στάση του τρόλεϊ τα είδα, δεν ξέρω όμως αν είναι απ’ τα δικά του…….

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040