ΠΟΣΟ ΜΙΣΘΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ...


Ας πάρουμε τα ηρεμιστικούλια μας και ας αναρωτηθούμε πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΣΠΡΩΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ, ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ...
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Σκανδαλώδη είναι τα ποσά που παίρνουν κάθε μήνα ως μισθό και όχι μόνο οι βουλευτές μας την ώρα που γύρω μας ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ από την ΠΕΙΝΑ.
Η κοινωνία βράζει, η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, αλλά οι βουλευτές δείχνουν να είναι στον ΚΟΣΜΟ τους παρά τους προπηλακισμούς που κάποιοι δέχονται σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους.

Αντί λοιπόν οι βουλευτές να προβληματιστούν και αν μη τι άλλο να πάψουν να ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, εκείνοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ τους σαν να μην τρέχει ΤΙΠΟΤΑ.

* Μπορεί ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (τον καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) να είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με αυτόν του 2011, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν περικοπή κατά πολύ όπως θα έπρεπε οι μισθοί των βουλευτών.

* Aπό τον Ιούνιο του 2011 η βουλευτική αποζημίωση, δηλαδή ο μισθός που βάζει καθαρά στο χέρι ένας βουλευτής, είναι κατά μέσο όρο 5.934,87 μετά τη μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων. Το ποσό αυτό αυξάνεται φυσικά όταν ο βουλευτής συμμετέχει σε πολλές επιτροπές της Βουλής (για κάθε συμμετοχή σε επιτροπή η αμοιβή του είναι 150 ευρώ).

Όμως στη βουλή κάθε βουλευτής κοστίζει ακόμη περισσότερα, καθώς για κάθε έναν βουλευτή το Δημόσιο δίνει κάθε μήνα:

* επίδομα γραφείου: 935 ευρώ (με αυτό οι βουλευτές πληρώνουν το ενοίκιο του γραφείου τους)
* οικογενειακό επίδομα: 35 ευρώ (είναι στην ουσία το επίδομα γάμου)
* ταχυδρομικά τέλη: 1.136 ευρώ (είναι η συμφωνία ατέλειας που έχουν τα ΕΛΤΑ με τη Βουλή για να στέλνουν οι βουλευτές κάρτες και εκλογικό υλικό στους ψηφοφόρους τους)
* έξοδα κίνησης: 364 ευρώ (για τους βουλευτές της επαρχίας το ποσό ξεπερνά τα 600 ευρώ το μήνα)
* έξοδα για κινητό τηλέφωνο: έως 200 ευρώ (εάν ο λογαριασμός είναι μεγαλύτερος ο βουλευτής το πληρώνει από την τσέπη του -κρίμα το παιδί)

Ειδικότερα, για τους βουλευτές της επαρχίας πληρώνουμε ακόμη:

* επίδομα ενοικίου: 1.000 ευρώ (είτε για να νοικιάσουν σπίτι στην Αθήνα είτε για να πληρωθεί το ξενοδοχείο τους με το οποίο έχει σύμβαση η Βουλή)
* 52 αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις τους (κυρίως για τους βουλευτές νησιωτικών περιοχών και της Βόρειας Ελλάδας)

Μέσα στα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές περιλαμβάνονται και τα βουλευτικά αυτοκίνητα, για τα οποία η Βουλή έχει κάνει σύμβαση leasing. Στον νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα. Έτσι οι βουλευτές της επαρχίας θα πάρουν αυτοκίνητα έως 1.800 κυβικά, ενώ οι βουλευτές της Αττικής και οι βουλευτές Επικρατείας θα πάρουν αυτοκίνητα έως 1.400 κυβικά. Επίσης, όλοι οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν με τα Μέσα Μεταφοράς και τα πλοία.

Οι παροχές προς τους βουλευτές δεν έχουν τέλος, αφού μετά από κάθε εκλογική διαδικασία, οι νεοεκλεγμένοι βουλευτές λαμβάνουν ένα επίδομα εφάπαξ 5.000 ευρώ για να επανδρώσουν το πολιτικό τους γραφείο, ενώ όσοι βουλευτές επανεκλέγονται παίρνουν 3.000 ευρώ για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό του γραφείο τους.

Επιπλέον, κάθε βουλευτής μπορεί να έχει 5 συνεργάτες, 4 αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.

Επίσης για τους βουλευτές που είναι για παράδειγμα μηχανικοί ή δικηγόροι και που δεν ασκούν το επάγγελμά τους η Βουλή επιβαρύνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές τους τις οποίες καταβάλλει στα ταμεία τους.

Η μεγάλη πρόκληση όμως είναι πως το αφορολόγητο που απολαμβάνουν οι βουλευτές αγγίζει το 68% του εισοδήματός τους. Μέχρι πρόσφατα λόγω της αυτοτελούς φορολόγησης οι περισσότεροι βουλευτές επιβαρύνονταν ελάχιστα όμως τώρα καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και ο βουλευτής θα φορολογείται επί του συνολικού εισοδήματός του.

Lesvos Mytiline (Ο Μυτιληνιός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040