Skorpios μα, όταν υπάρχει και κάτι καλό ας το λέμε.

Κριτική της παράστασης «Κυρία Ιουλία» από την Κική Σεγδίτσα!
 Δεν είναι βέβαια έκπληξη στις σημερινές μέρες δυο νέες γυναίκες συγγραφείς, η Εμμανουέλα Αλεξίου και η Μάρω Μπουρδάκου, να προβληματίζονται με προβλήματα και επιδιώξεις ανθρώπων της εποχής.  Εκείνο που εκπλήσσει τον θεατή αυτής της παράστασης είναι το πρωτότυπο θέμα με το οποίο καταπιάστηκαν. Πολλά τα ερεθίσματα βέβαια. Φαντάζομαι μόνο από αφηγήσεις.

Η "Κυρία Ιουλία", την οποία ερμηνεύει η Χριστίνα Τσάφου, είναι μια γυναίκα της εποχής, η οποία αντιμετωπίζει πολλά από τα προβλήματα που μας βασανίζουν σαν κοινωνία. Ψάχνει για δουλειά και βρίσκει μία αντάξια της αφής των χεριών της καθ΄ότι δασκάλα  πιάνου.
Πρωταγωνιστικός ρόλος που η Χριστίνα Τσάφου μοιάζει να μελέτησε με κάθε λεπτομέρεια γι’ αυτό και τον απέδωσε τέλεια. Ο θεατής δοκιμάζει και την δική της έκπληξη.
Παντού υπάρχουν φιλίες κι αυτή την συνάντησε στο πρόσωπο μιας άλλης γυναίκας -Αλίνα Κοτσοβούλου- αλλοπρόσαλλης αλλά καλόκαρδης, ρόλος που κρέμεται σε μια χρυσή κλωστή. Δύσκολος ερμηνευτικά που υποστηρίζεται όμως από την αθωότητα της κ. Ιουλίας.
Συμπέρασμα: Δύο ρόλοι δύσκολοι ερμηνευτικά που υποστηρίχθηκαν όμως τέλεια, τουλάχιστον στην παράσταση που εγώ παρακολούθησα.
Όλοι οι συντελεστές συνεπείς θεατρικά  μηδ' εξαιρουμένου και του Γιώργου Γιαννόπουλου, που σαν πεπειραμένος ηθοποιός υποστήριξε άψογα τον μικρό αλλά ουσιαστικό ρόλο του. Η εμπειρία βλέπετε δεν μπορεί να κρυφτεί..
Διαπιστώνω τεράστια πρόοδο της σκηνοθέτιδος Εμμανουέλας Αλεξίου. Μοιάζει παθιασμένη σε ότι κι αν καταπιαστεί κι αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί από την σκηνοθεσία της στο συγκεκριμένο έργο.
Μουσικά η παράσταση επενδύθηκε σωστά, πράγμα που ανέδειξε την τραγουδιστική ικανότητα της Αλίνας Κοτσοβούλου. Δικαίως την "εκμεταλλεύτηκε" η σκηνοθέτις.  Εμπνευσμένη η σκηνογραφία της η Έλλης Λιδωρικιώτη και οι λύσεις που εφηύρε.  Ο ενδυματολόγος Μανώλης Γαλετάκης ανέδειξε χαρακτήρες κι εποχή στο μεγαλείο τους.  Οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη οι γνωστοί υπέροχοι.  Θα έβλεπα ευχαρίστως άλλη μια φορά αυτή την παράσταση, όπως φαντάζομαι το ίδιο θα επιθυμούσατε κι εσείς που σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να την δείτε.

ΚΙΚΗ ΣΕΓΔΙΤΣΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040