Στον εισαγγελέα τα πορίσματα για τον «Αθήνα 2004»

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα Σωτήρη Μπουγιούκου έχουν μπει όλα τα πορίσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, μετά την αποκάλυψη της Realnews της περασμένης Κυριακής για τις απίστευτες σπατάλες της Οργανωτικής Επιτροπής, που όμως χαρακτηρίστηκαν «χρηστή διαχείριση».
Ο Σ. Μπουγιούκος έχει ήδη ζητήσει από τη Βουλή τις εκθέσεις ελέγχου έως και το 2007, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πως τα μέλη της Επιτροπής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα έγιναν σύννομα, αν και διαπιστώνουν σωρεία παρατυπιών.

 Όπως σημειώνεται από εισαγγελικές πηγές, «προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση πως με τόσες παρατηρήσεις τα μέλη καταλήγουν στο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση. Γι’ αυτό, ζητήθηκαν όλα τα πορίσματα, για να δούμε το σκεπτικό τους». Εντύπωση και πλήθος ερωτημάτων προκαλεί το γεγονός ότι η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, από την πρώτη στιγμή της εκκίνησης του έργου της εταιρίας επεδίωξε το χτίσιμο ενός τείχους νομικής προστασίας, συνάπτοντας χρυσές συμβάσεις με νομικά γραφεία, αλλά και ανώτατους πρώην δικαστές.
Χαρακτηριστικές είναι οι τρεις συμβάσεις που υπέγραψε μέσα στην ίδια μέρα η ίδια η Γ. Αγγελοπούλου με τρεις πρώην δικαστικούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο κλήθηκε λίγο καιρό μετά να ελέγξει τα οικονομικά πεπραγμένα της Ολυμπιάδας, που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στο σημερινό οικονομικό δράμα, εξαιτίας των απίστευτων σπαταλών που έγιναν.
Του Γιώργου Ντουδεσκέα
 Πηγή: Real News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040