Βρε Μανώλη τραμπαρίφα, βάλε τη διπλή ταρίφα...

Megas είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!
Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει προκλητική «ταξιδιωτική οδηγία» της Κομισιόν για τους απεσταλμένους της στην Αθήνα. Η Ελληνίδα Επίτροπος στις Βρυξέλλες, Μαρία Δαμανάκη, πρόεβη, με επιστολή της, σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή της για την εν λόγω οδηγία, καθώς και τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της.


Συγκεκριμένα, το κείμενο της Κομισιόν, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ στο «Βήμα», αποτελεί έναν «κώδικα συμπεριφοράς» για τους απεσταλμένους της Επιτροπής στην ελληνική πρωτεύουσα. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται:
Εάν βρεθείτε κατά τυχαίο τρόπο στη μέση μιας διαδήλωσης, αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή και αναζητήστε καταφύγιο στην πλησιέστερη εμπορική εγκατάσταση.
•Αν μια διαδήλωση εμποδίζει την έξοδό σας από τους χώρους συνάντησης, περιμένετε
• Μην στέκεστε δίπλα σε παράθυρα ή στην είσοδο του κτιρίου, παρατηρώντας την διαδήλωση. Η παρουσία σας μπορεί να προκαλέσει επιθετική αντίδραση από τους διαδηλωτές
• Ο οδηγός ταξί που θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας ή ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου ή περιπτέρου με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή για μια μικρο-αγορά δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι εργάζεστε για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα
• Αν ερωτηθείτε μιλήστε για το προηγούμενο επάγγελμά σας σαν να συνεχίζετε να το ασκείτε ή αναφερθείτε στο επάγγελμα ενός από τους καλύτερους φίλους σας.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Μανώλης Σπινθουράκης, από την έδρα της Κομισιόν έλεγαν ότι σε καμία περίπτωση αυτό το κείμενο δεν αποτελεί ταξιδιωτική οδηγία, ενώ σημείωναν ότι στην Επιτροπή αποτελεί συνήθεια να υπάρχουν παραινέσεις προς ευρωπαϊκούς υπαλλήλους σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως όταν γίνονται διαδηλώσεις, π.χ. να μην φορούν τη διακριτική τους ταυτότητα.
Παράλληλα, από τις Βρυξέλλες διέψευδαν κατηγορηματικά ότι το σχετικό κείμενο συνοδεύεται από εισαγωγικό σημείωμα με αναφορές σε αναμενόμενες διαδηλώσεις με νεκρούς στην Αθήνα τον Μάρτιο. Σε κάθε περίπτωση, το κείμενο με τις οδηγίες προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνίδας επιτρόπου στις Βρυξέλλες Μαρίας Δαμανάκη, που προέβη σε έντονο διάβημα προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.
Ξαφνικά, στην κούρσα του σχολίου για την απαράδεκτη ταξιδιωτική οδηγία της Κομισιόν, ο Καψής τράβηξε τη διπλή ταρίφα. Κατακεραυνώθηκαν οι άλλοι (ο παρουσιαστής, Στραβελάκης και ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Σπινθουράκης) . "Σας βλέπω άνετους και τους δυο, γι' αυτό και σας θυμίζω ότι...συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη ξυλοκόπησαν άγρια τον Γερμανό πρόξενο" .
"Μα αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Απ' αυτό, είναι δυνατόν να δικαιολογήσουμε την απαράδεκτη οδηγία της Κομισιόν; " , του είπε, μόλις συνήλθε από την έκπληξη, ο Στραβελάκης.
Ο Καψής, που ακόμη δεν είχε καταλάβει τι παπάρα είχε αμολήσει, ανταπάντησε "εγώ απλώς σας θυμίζω το περιστατικό" .
Λίγο πριν ο Σπινθουράκης είχε απαριθμήσει τα βασικά σημεία της οδηγίας της Κομισιόν, προς τους υπαλλήλους της που επισκέπτονται την Αθήνα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040