Συνεχίζεται η δίκη του Άκη

 
 Σε βαθιά νερά έχει αρχίσει να κυλά η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας Νίκος Μαϊτός, προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, συνεχίζει σήμερα από το πρωί για τρίτη ημέρα την κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
 
Ο μάρτυρας είναι ο συντάκτης πορίσματος του ΣΔΟΕ που ερεύνησε κυρίως την αγορά του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο μέσω της αμερικανικής εταιρείας Nobilis πέρασε στην κυριότητα της Βίκυς Σταμάτη τον Απρίλιο του 2010.
Ο κ. Μαϊτός στην κατάθεσή του έχει περιγράψει το γαϊτανάκι των εταιρειών - υπεράκτιων και μη - που φέρεται να έχουν μεσολαβήσει προτού τα ακίνητα φτάσουν στην κατοχή στενών μελών της οικογένειας Τσοχατζόπουλου.
Κατά την άποψή του μάλιστα, οι εμφανιζόμενοι ως κάτοχοι των εταιρειών μπορούσαν να γνωρίζουν ποιος  ήταν ο πραγματικός τους ιδιοκτήτης. Και ως ένα από τα στοιχεία που τον εντυπωσίασαν κατά τη διάρκεια των ερευνών του ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ανέφερε ενδεικτικά το γεγονός ότι το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παρά την προνομιακή του θέση πουλήθηκε από την εταιρεία που το είχε με τελική ζημία 800.000 ευρώ.
Από την πλευρά του πάντως ο Ακης Τσοχατζόπουλος επιμένει στην αρχική του στρατηγική γραμμή: αρνείται ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όπως περιγράφεται στο πολυσέλιδο βούλευμα, υπερασπίζεται την αθωότητα της συζύγου του ζητώντας εδώ και τώρα την αποφυλάκισή της και επαναλαμβάνει ότι η δίωξη, η σύλληψη και εν τέλει η δίκη του είναι  πολιτική και όχι ποινική.
 Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040