Νέος πρωθυπουργός από την παρούσα βουλή ή εκλογές;

Σενάρια επί σεναρίων έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται σε σχέση με τις πιθανολογούμενες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών.
Ένα από αυτά εμφανίζει τον πρωθυπουργό σε περίπτωση αδιεξόδου στην σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Σ’ αυτήν την περίπτωση τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παρέχουν την ψήφο

εμπιστοσύνης αλλά ζητούν να οριστεί άλλος πρωθυπουργός. Ήδη διακινούνται τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Ντόρας Μπακογιάννη. Υπάρχει μία δεύτερη εκδοχή. Οι κυβερνητικοί εταίροι δεν δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης και ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την εντολή στον Κάρολο Παπούλια αλλά είναι και ο πρώτος που την ξαναπαίρνει προκειμένου να διερευνήσει τις πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση. Σε περίπτωση που δεν το καταφέρει η εντολή περνά στο δεύτερο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) κοκ.
Ο κ. Σαμαράς έχει πιθανότητες να σχηματίσει πλειοψηφία αν συμμαχήσει με Ανεξάρτητους Έλληνες και πάρει και τις ψήφους και ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών. Δύσκολη προοπτική. Ο κ. Τσίπρας έχει μάλλον μηδενικές πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης αφού ακόμη και το άθροισμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΞΕΛ δεν τού δίνει πλειοψηφία.
Σ’ αυτήν την περίπτωση και εφόσον το αδιέξοδο επαναληφθεί με τα υπόλοιπα κόμματα οδηγούμαστε σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040