Mεγάλη δυσκολία στην διατήρηση μιας φιλικής σχέσης......

« Να διατηρήσω φιλική σχέση με τον / την πρώην ή αυτό είναι αδύνατο;» Η λέξη «πρώην» από μόνη της εκφράζει το τέλος μια σχέσης! Τώρα το αν μπορεί αυτή η σχέση να συνεχιστεί αλλά με άλλη μορφή – φιλική – αυτό σίγουρα εξαρτάται από το πόσο σοβαρή και μακροχρόνια ήταν η σχέση αλλά και από τον τρόπο που η σχέση αυτή τέλειωσε.
Σε περιπτώσεις όπου μια δυνατή φιλία προϋπήρχε της σχέσης τότε είναι ευκολότερο να διατηρηθεί η φιλία και μετά τον χωρισμό. Σαφώς και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια του οποίου η σχέση με τον / την πρώην θα επαναπροσδιοριστεί ως φιλική. Η αγάπη και το δέσιμο μεταξύ πραγματικών φίλων του αντίθετου φίλου δεν εξαφανίζονται έστω και εάν έχει επακολουθήσει ένα διάστημα όπου η φιλική σχέση μετατράπηκε σε ερωτική σχέση που έκανε τον κύκλο της και τέλειωσε. Πολλές φορές ερωτικές σχέσεις μεταξύ φίλων προκύπτουν ακριβώς γιατί υπάρχει αυτή η δυνατή φιλική αγάπη και το δέσιμο χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει πραγματικό ερωτικό στοιχείο.
Η τρυφερότητα μεταξύ φίλων και η άνεση που έχουν μπορούν να τους οδηγήσουν σε μια σχέση που δημιουργείται όχι γιατί είναι ερωτευμένοι αλλά γιατί αισθάνονται κοντά ο ένας με τον άλλο δηλαδή έχουν οικειότητα. Αυτό με την πάροδο του χρόνου γίνεται ξεκάθαρο και στους δύο γι αυτό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν την σχέση τους ως φίλοι και μάλιστα χωρίς κανένα απωθημένο του τύπου «τι θα γινόταν αν τελικά είχαμε σχέση;»
Η μεγάλη δυσκολία στην διατήρηση μιας φιλικής σχέσης μετά από μια ερωτική σχέση συνήθως υπάρχει σε εκείνες τις περιπτώσεις που η σχέση δεν υπήρξε ποτέ φιλική στο παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο και για τους δύο πρώην συντρόφους να αποδεκτού ο ένας τον άλλο σαν φίλο αφού μέχρι την στιγμή του χωρισμού ουδέποτε είχαν δει ο ένας τον άλλο με αυτό τον τρόπο.
Ένας μεγάλος έρωτας που πιθανό να εξακολουθεί να υπάρχει στην καρδιά του ενός από τους δύο δύσκολα μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική και ουσιαστική φιλία μετά τον χωρισμό. Ο ερωτευμένος σύντροφος πάντα θα ελπίζει και πάντα θα υποφέρει για τον χωρίς ανταπόκριση έρωτα του. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να μην υπάρχει φιλική επαφή για ένα διάστημα μέχρι να υποχωρήσουν τα δυνατά συναισθήματα που θα εμπόδιζαν την δημιουργία μιας πραγματικής φιλίας.
Εάν μια σχέση τέλειωσε με απάτη ή με ψέματα ή με κάποιο μεγάλο καυγά τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αλλά και καμία απολύτως διάθεση και πρόθεση για διατήρηση μιας φιλικής σχέσης. Ακόμα και αν μετά από καιρό ηρεμήσουν τα πνεύματα για το καλό σας μην διατηρήσετε μια φιλική σχέση με ένα άτομο που σας απάτησε ή σας είπε ψέματα. Γιατί ; Γιατί κάποιος που δεν έχει πρόβλημα να συμπεριφερθεί στην προσωπική του ζωή και στον σύντροφο του με αυτό τον τρόπο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συμπεριφερθεί έτσι και στους φίλους του. Η συμπεριφορά μας στις ερωτικές μας σχέσεις πολλές φορές φανερώνει τις αξίες με τις οποίες λειτουργούμε σε όλους τους τομείς της ζωή μας άρα : o ψεύτης εραστής ή η ψεύτρα ερωμένη θα σας πει ψέματα σαν φίλος. Ο εραστής ή η ερωμένη που σας απάτησε , δηλαδή πρόδωσε την εμπιστοσύνη σας , δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προδώσει και την φιλία σας στο μέλλον.
Τι γίνεται τώρα στις περιπτώσεις που ο / η πρώην είναι πρώην σύζυγος; Και εδώ τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια. Το αν ή όχι θα διατηρηθεί φιλική σχέση εξαρτάται πρωτίστως από το αν υπάρχουν παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να διατηρήσουν τουλάχιστον μια «τυπικά» φιλική σχέση και επικοινωνία για χάρη των παιδιών τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν παιδιά τότε το βασικότερο κριτήριο για το αν μπορεί να διατηρηθεί μια φιλία μεταξύ ενός παντρεμένου ζευγαριού που χώρισε , είναι ο τρόπος με τον οποίο χώρισαν. Ένα άσχημο διαζύγιο δεν αφήνει περιθώρια για φιλία. Πολλές φορές όμως και οι σύντροφοι που χώρισαν με καλό τρόπο απλά δεν θέλουν να έχουν καμία επαφή μιας και θέλουν να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους και να απαλλαγούν από το παρελθόν και το βάρος του διαζυγίου τους.
Οι άντρες , σε αντίθεση με τις γυναίκες , είναι λιγότερο πρόθυμoι στο να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με την πρώην σύντροφο τους ή την πρώην γυναίκα τους. Όταν ένας άντρας ερωτεύεται δεν μπορεί να αποδεχτεί την φιλία σαν ενδεχόμενο μετά το τέλος της ερωτικής σχέσης. Συνήθως αποστασιοποιείται από τη σχέση και οτιδήποτε πιθανό να του την θυμίζει.
Από την άλλη πλευρά , οι γυναίκες είναι πιο διαλλακτικές μιας και θα ήθελαν να παραμείνουν στην ζωή του πρώην συντρόφου τους εκτός και εάν χώρισαν γιατί τις απάτησε. Στην περίπτωση απάτης και οι γυναίκες αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με τον πρώην.
Στην περίπτωση της διατήρησης μια φιλικής σχέσης με τον / την πρώην η επιλογή είναι δική σας και μόνο δική σας. Ακούστε την καρδιά σας και τις δικές σας επιθυμίες και μην διατηρήσετε μια φιλική σχέση γιατί ο / η πρώην σας εξαναγκάζουν με την συμπεριφορά τους. Εάν αισθάνεστε άνετα να έχετε μια φιλική σχέση με τον / την πρώην τότε κανένας δεν μπορεί να σας εμποδίσει να κάνετε αυτή την φιλία να δουλέψει. Εάν πάλι δεν έχετε τα παραμικρά φιλικά συναισθήματα απέναντι του / της μη διστάσετε να του /της πείτε ότι δεν θέλετε να τον /την δείτε ξανά. Διατηρήστε την ψυχική σας ισορροπία μετά από τον χωρισμό σας με τον τρόπο που ταιριάζει σε εσάς. Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις η φιλία με τον / την πρώην θα σας βγει σε κακό…
Πηγή: sxeseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040