ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ξεχάστε πόσο ιδεολόγοι, πόσο Κένταυροι, Εισοδιστές. Ακτιβιστές, Οικολογοι είμαστε και επισκεφτείτε ένα καφενείο. Οχι ως οργανικοί διανούμενοι αλλα ως χασομέρηδες.Γεμάτο συνταξιούχους, εξόν κάτι νεαρουδια που μαθαίνουν τάβλι μεταξύ τους. Βάλτε το κινητό να γράφει και ιδου:
" Το 2013 μου θυμίζει το 1977, όταν ο Καραμανλης έβαλε τον Μητσοτάκη στην ΝΔ και έκαμε διεύρυνση απο το νικημένο κέντρο. 
Μπορεί να έχασε τις εκλογές του 1981 παταγωδώς, αλλα κερδισε δυό σημαντικα πράγματα: την επιστροφή στο μηδέν της Εθνικης Παρατάξεως και την μακρά περιπέτεια του Μητσοτάκη μέσα στην Νέα Δημοκρατία, απο το 1977 έως την κυβέρνησή του ,το 1990. Μέσα σε 13 χρόνια, ένας "αποστάτης", απόβλητος και καταφρονεμένος, με τοπικη εμβέλεια, έφαγε τον Αβέρωφ που είχε φάει τον Στεφανόπουλο, και άντεξε τα οκτώ χρόνια της πλημμυρίδας του ΠΑΣΟΚ. Θεωρητικα έκτοτε, ακόμη στον χώρο της ΝΔ είναι"
"Και κανένας δεν θυμάται πως ήταν κεντρώος"
"Και τι σχέση έχει αυτο το συνηθισμένο φαινόμενο ρεσάλτου, με το σήμερα;"
"Αν ξεχνουσες πως είσαι αριστερός και πάψεις να αναλύεις με βάση τα πτερά της πεταλούδας και την διαλεκτική, και γυρίσεις στην τεχνικη του Τζουμπέ, του Κωλετη, του Τσαλάρη και του γεροΚαραμανλη, θα δεις πως παλαιοκομματικώς, ερμηνεύονται τα πάντα."
"Σωστά. Οποιος πάει να ερμηνεύσει τα ελληνικα ζητήματα ως προτσές και ποντικοουρά της διεθνους συγκυρίας, έχει δίκιο στα γενικά και άδικο στα ειδικα"
"Η ενσωμάτωση προσώπων στη δεξιά ήταν ένας σταθερός κανόνας του μεταπολέμου. Το Λαικό κόμμα του Τσαλδάρη, έλυωσε απο τον Παπάγο που ενσωμάτωσε στον Συναγερμό του απο μεταξικους έως τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ο Καραμανλης ενσωμάτωσε Αποστάτες και το Κέντρο που αρνήθηκε το ΠΑΣΟΚ"
"Αρα λες πως ο γάμος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι στην ουσία μιά εθελοντικη μεταμόσχευση οργάνων"
"Μάλιστα. Ο Βενιζέλος είναι κεντρογενής. Εχει πάντα τοπική εμβέλεια. Τσακισμένος απο την προσπάθεια΄του να κερδίσει το κόμμα της οικογενείας Παπανδρέου, επιστρέφει ως Επαμεινώνδας Δεληγεώργης."
"Δηλαδή θα συγχωνευτουν τα δύο κόμματα;"
"Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα πτωχεύσει επισήμως και άς το ξαναπάρει ο Γιωργάκης. Ο Βενιζέλος θα διαπραγματευτεί ως Βενιζέλος τους ανθρωπους του στην Κυβέρνηση. Ετσι μπορεί να κολλησουν και μετανάστες άλλων χώρων.Μπορεί αργότερα, άν δεν στραβώσουν τα πράγματα να ακολουθήσει τον δρόμο προς την ηγεσία της ΝΔ"
"Δεν θα λέγεται Νέα Δημοκρατία, πάντως" " Ναι, αυτο πιστεύω"
"Και με τι συμμάχους, μαλάκα μου;"
"Εξαρτάται.Αν ο Σαμαράς συνεχίσει το φλερτ με την ακροδεξιά,ο Βενιζέλος θα προσελκύσει τους Καραμανλικους και τους Μητσοτακικους που απόμειναν.Και μεγάλες ομάδες απο την ζώνη επιρροής του πολιτικου κόσμου που φέρονται στον Σύριζα όπως φερόταν κάποτε στο ΠΑΣΟΚ."
"Κι άν ο Σαμαράς γυρίσει σε πιό κεντρώα τάση;"
"Απλό. Δεν μασάει η κατσίκα ταραμά. Δεν μπορεί. Την έχει καταβρεί με την πατρίδα και την ποίηση. Αν πάντως το πράξει, οι εκλογές θα δείξουν τις εξελιξεις.Αν τις χάσει, υπάρχει διαδοχος του χώρου.Αν όχι, έχουμε καιρό."
"Καλά, με αυτά τα οικονομικα χάλια;"
"Ναι".
"Μα πώς;"
"Αν τα χάλια θεωρηθουν χαλιά να πατήσωμεν προς την ανάπτυξις. Ποιός άνεργος θα αντιδράσει εάν κλείσουν 150 χιλιάδες θέσεις στο Δημόσιο με αντάλλαγμα ελαφρά αύξηση των κατωτέρων συντάξεων; γιά τέτοια μιλάω"
"Και φυσικα, να φεύγουν οι τρόικες". "Εννοείται".
"Θές άλλο καφεδάκι; μας έπρηξες και σήμερα"
"Δεν θέλω. Επιστρέφω στην αγαπημένη μου, προσεκτική και μη μου άπτου "προοδευτική" ανάλυση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040