Συλλογή χρημάτων από ύποπτους ανθρωπιστικούς συλλόγους

ΑΠΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΤΟΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ-Η.Π.Α. 
Π....Ρ....Ο....Σ....Ο....Χ....Η.....Τελευταία άρχισε να γίνεται λόγος για μια ανησυχητική κομπίνα που βασίζεται σε ευπαθείς ομάδες και στη λύπηση που δείχνει ο κόσμος ειδικά με τα σημερινά δεδομένα. Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι όταν κάποιος θέλει να ζητιανέψει, τα πράγματα δεν είναι απλά. Υπάρχουν συμμορίες που θα πρέπει να πάρεις άδεια, να προσφέρεις ποσοστό και ασφαλώς θα σου υποδείξουν και το σημείο επαιτείας που τους συμφέρει. Το ίδιο γίνεται σε πολλά επαγγέλματα όπως για παράδειγμα οι κουλουρτζίδες της Θεσσαλονίκης.
Όμως το κόλπο στη σημερινή εποχή άρχισε να εμφανίζει περισσότερα πρόσωπα. Ένα απο αυτά είναι οι διάφοροι σύλλογοι συλλογής χρημάτων που τα ονόματά τους δε διαφέρουν πολύ και έχουν το γενικό τίτλο για παράδειγμα "αγάπη για το παιδί" όπου στέλνουν χαριτωμένες και δροσερές δεσποινίδες είτε φοιτήτριες είτε απελπισμένες γυναίκες (που μπορούν να εκμεταλλευτουν) για συλλογή χρημάτων. Τα σημεία είναι διάφορα: ΚΤΕΛ, αεροδρόμια, νοσοκομεία, καφετέριες, τουριστικές περιοχές, ακόμα και πόρτα-πόρτα. Οι συγκεκριμένοι σύλλογοι δεν είναι οργανωμένοι από εθελοντές με εμπειρία στη βοήθεια ευπαθών ομάδων αλλά έχουν συγκροτηθεί απο μικροαπατεώνες που έχουν πάρει την άδεια και την ευχή "μεγαλύτερων εγκεφάλων" που τους υποδεικνύουν τα νομικά πλαίσια που μπορούν να κινηθούν χωρίς να έχουν μεγάλα προβλήματα με το νόμο.
Σε τέτοιες περιπτώσεις φτάνει μόνο να ρίξει κάποιος μια ματιά στα καταστατικά των συλλόγων αυτών και θα διαπιστώσει τραγελαφικές καταστάσεις όπου τα μισά ονόματα είναι συγγενείς του "προέδρου" ή από το σκοτεινό παρελθόν του. Ο μόνος τους ρόλος είναι η καθημερινή συγκομιδή των χρημάτων από τα κορίτσια στα οποία (αν και συστήνονται ως εθελόντριες) παρέχει ένα πενιχρό ποσοστό για την επιβίωσή τους. Η δουλειά γίνεται αργά το βράδυ, σε ένα τυχαίο γραφείο και μετά εξαφανίζεται μέχρι την επόμενη παραλαβή χρημάτων. Βέβαια αν τα πράγματα γίνονται δύσκολα υπάρχουν και οι υπαρχηγοί (που συστήνονται συνήθως ως μέλη ή γραμματείς) και παρέχουν κάλυψη με υπεκφυγές και ψέματα ειδοποιώντας των αρχηγό.
Υπάρχουν περιπτώσεις που μερικοί απο τους υπαρχηγούς αποφασίζουν να ανοίξουν το δικό τους μικροοργανισμό καθώς έχουν μάθει την κομπίνα και δεν ενδιαφέρονται πια να μοιράζονται τα κέρδη. Το μόνο που χρειάζονται είναι το παραμύθι που έχουν μάθει, ένα καταστατικό και ψεύτικες αποδείξεις.
Γι' αυτό συμπολίτες μου, δεν είναι κακό να συμπονούμε και να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας, αλλά να το κάνουμε χωρίς να βάζουμε ενδιάμεσους και επιτήδιους που σα βδέλες προσπαθούν να ρουφίξουν και την τελευταία παροχή βοήθειας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040