Απεβίωσε ο ιστορικός Τέχνης Θάνος Χρήστου....

Πέθανε σήμερα στο σπίτι του στην Κέρκυρα, σε ηλικία 53 ετών, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Θάνος Χρήστου, αφήνοντας πίσω του πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο για την εξέλιξη της ελληνικής Τέχνης, ιδιαιτέρως της Επτανήσου και ειδικότερα της Κέρκυρας, όπου τη δεκαετία του 1990 αναστήλωσε τη Δημοτική Πινακοθήκη της και συνέβαλε στην ανάδειξη του έργου δεκάδων εικαστικών καλλιτεχνών.
Ο Θάνος Χρήστου ήταν αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της

Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τους τελευταίους μήνες είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, το έργο της οργάνωσης του Ιδρύματος Χαρακτικής «'Αρια Κομιανού» στο νησί των Φαιάκων.
Εκφράζοντας την οδύνη των Ελλήνων χαρακτών και των Κερκυραίων εικαστικών καλλιτεχνών για τον χαμό του Θάνου Χρήστου, γιου του υπέργηρου καταξιωμένου Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Χρύσανθου Χρήστου, ο γνωστός Κερκυραίος χαράκτης Γιώργος Κεφαλληνός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στον εκλιπόντα οφείλει πολλά πριν απ' όλους η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, το έργο της οποία ανέδειξε με ενάργεια, σοφία και ζέση.
Σε αυτόν επίσης οφείλει η Κέρκυρα, προσέθεσε, την ανασυγκρότηση και τη λαμπρότητα της Δημοτικής Πινακοθήκης της, αλλά και την αναζωογόνηση των εικαστικών τεχνών της τη δεκαετία του 1990.
«Η απώλειά του είναι πραγματική απώλεια για την ελληνική Τέχνη», κατέληξε.
Ο Θάνος Χρήστου γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1960. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης.
Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιστορία της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα το 1995, όπου και δίδαξε στη συνέχεια το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης στα Τμήματα Ιστορίας και Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας.
Το 2001 είχε εκδώσει στην Κέρκυρα μελέτη με θέμα «Η γλυπτική στα Ιόνια Νησιά» (εκδ. Απόστροφος, Κέρκυρα, σελ. 300).
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040