Έρχεται αύξηση στο τέλος ΑΠΕ ........

Μπορεί αυξήσεις στο ηλεκτρικό να μην έβαλε η ΔΕΗ από την πρώτη Ιουλίου, αλλά αύξηση θα υπάρξει στο τέλος ΑΠΕ το ακριβές ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως έλεγε χθες ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δημήτρης Ραχιώτης σε ημερίδα του Συνδέσμου επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών, ήδη οι υπηρεσίες της Αρχής
επεξεργάζονται τα στοιχεία προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος του τέλους. Το θέμα είναι ότι επειδή οι υπολογισμοί θα γίνουν αφού ληφθούν υπ´όψη σειρά μέτρων που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αγορά ηλεκτρισμού το ύψος του τέλους δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα θα είναι μικρότερο από τα 10 ευρώ για τις 1.000 κιλοβατώρες, αφού το έλλειμμα του λογαριασμού από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί ΑΠΕ όλο και μεγαλώνει.
Όπως μας έλεγε παραγωγός ιδιοκτήτης φωτοβολταϊκού, η καθυστέρηση στις πληρωμές τιμολογίων έφτασε πια τους 8 μήνες. Παρόλα αυτά, ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να αποδίδει τον ΦΠΑ για τα ποσά που δεν εισέπραξε, ενώ αν έχει λάβει δάνειο για την επένδυση, να πληρώνει και τις δόσεις του.
Όλα συνηγορούν πως το μοντέλο που επιλέχτηκε για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και ιδίως των φωτοβολταϊκών, προκάλεσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που κλήθηκε να λύσει, περιβαλλοντικά και άλλα, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι, ψάχνουν λύσεις για το ρόλο που θα έχουν τα φωτοβολταϊκά την επόμενη μέρα. Πότε όμως θα έρθει αυτή, κανείς δεν το ξέρει.
Πηγή : rizopoulospost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040