Το Δημόσιο σώζει με τα λεφτά μας, το ιδιωτικό Μέγαρο Μουσικής του Ψυχάρη

Το Δημόσιο θα πληρώσει τα υπέρογκα χρέη του Μεγάρου Μουσικής - και αφού το κρατικοποιήσει, θα επιχειρήσει να το ιδιωτικοποιήσειΤο Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του LIFO.gr κλήθηκε, ως εγγυητής, να αποπληρώσει τα υπέρογκα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Οι φήμες οργίαζαν τις τελευταίες εβδομάδες (το Σάββατο κυκλοφόρησε το Έθνος με 
σχετικό ρεπορτάζ) σχετικά και με τη δέσμευση των λογαριασμών του Μεγάρου όμως μόλις σήμερα, υπάρχει, off the record, παραδοχή ότι η απόφαση του Δημοσίου είναι ειλημμένη. Με την απόφαση αυτή, που θα σώσει το υπερχρεωμένο Μέγαρο, η Κυβέρνηση ελπίζει πως θα μπορέσει να το πωλήσει σε ιδιώτες, πράγμα που θα αποφέρει χρήματα στα ταμεία του κράτους. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τα στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού του Μεγάρου θα περάσουν σύντομα στο Δημόσιο, αρχικά στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών. Κατόπιν το ΤΑΪΠΕΔ θα επιχειρήσει να προσελκύσει επενδυτές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το κτίριο.
Σχόλιο Α.Α.: Το Δημόσιο, δηλαδή εμείς, ως εγγυητής θα πληρώσει τα υπέρογκα χρέη του. Από που και ως που, το Δημόσιο  ήταν εγγυητής δανείων μίας ιδιωτικής επιχείρησης, που  προφανώς αποφάσιζε μόνη της για τις δαπάνες της; Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, το κράτος με τις πολιτικές του κλείνει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην περίπτωση του Μεγάρου, ιδιοκτησίας του ΔΟΛ(Ψυχάρης), της πληρώνουν τα χρέη της; Σκάνδαλο!
 Πηγή:ΑνεμοςΑντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040