Γερμανικά ταμιευτήρια για Ελλάδα

Την επέκτασή στους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Rundschau». Για τον σκοπό αυτόν ήδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταμιευτηρίων (DSGV) Γκέοργκ Φάρενσον έχει επαφές με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, τo θέμα συζητήθηκε στις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το οικονομικό επιτελείο και την ηγεσία της κυβένησης κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τα γερμανικά ταμιευτήρια (Sparkassen) τα οποία ενδιαφέρονται να ανοίξουν υποκαταστήματα σε περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Frankfurter Rundschau», τα ταμιευτήρια θα συγκεντρώνουν καταθέσεις από την περιοχή όπου θα έχουν την έδρα τους και θα χορηγούν δάνεια σε επιχειρήσεις της ίδιας περιοχής. Τα αρχικά σχέδια επικεντρώνονται στην ίδρυση δύο ταμιευτηρίων πιλοτικά στην Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.
Μακροπρόθεσμα, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, μπορεί να δημιουργηθούν ώς και 40 νομικά ανεξάρτητα τέτοια πιστωτικά ιδρύματα και να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040