Έχει σημασία να δούμε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών.....

Έχει σημασία να δούμε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων σε σχέση με την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας μας και την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας σε αυτή. Όταν βέβαια αποκτήσουμε στρατηγική, επιχειρηματικότητα και αγορά εργασίας.
Ίσως τότε, βλέποντας τις ελληνικές οικογένειες να επιλέγουν ακόμα και σήμερα για τους γόνους τους δημοσιοϋπαλληλικές 
σπουδές (πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογίες, καθηγητικές σχολές, στρατιωτικές σχολές κλπ) και αναζητώντας τις βάσεις εισαγωγής σε σχολές τουρισμού ή γεωπονίας στις πίσω σελίδες του καταλόγου, στα χαμηλά νούμερα, ίσως τότε λοιπόν κατανοήσουμε γιατί η «βαριά μας βιομηχανία» (τουρισμός, αγροτικός τομέας) κινδυνεύει με απαξίωση πριν ακόμα αναδειχθεί...
Για εξωστρέφεια και διεθνοποίηση ας μη μιλήσουμε ακόμα, έχουμε ένα σωρό στρεβλώσεις να ξεπεράσουμε πρώτα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πχ την «δωρεάν» παιδεία που αφενός δεν βελτιώνεται καθισμένη αναπαυτικά στη σιγουριά του εγχώριου μονοπωλίου, αφετέρου δε κάθε χρόνο απομυζά όλο και περισσότερο μέρος από τους φόρους μας, πάντα χωρίς μετρήσιμο αποτέλεσμα, χωρίς ανταποδοτικότητα.
Ως τότε θα πληρώνουμε εκπαιδευτικό τουρισμό σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία με τις οποίες η αριστεροφροσύνη μας θα διαρρηγνύει τα ιμάτια της πως δεν πρέπει να μοιάσουμε... Καλημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040