Παλεύει για τη ζωή της η Μυρτώ σε κλινική της Μασαχουσέτης....




Πρόκειται για το νεαρό κορίτσι που το καλοκαίρι του 2012 δέχτηκε επίθεση σε παραλία της Πάρου από τον Πακιστανό Άχμετ Βάκας, μια επίθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Από τότε η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση. Μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Υγεία στον Ευαγγελισμό, σε «επιμένουσα φυτική κατάσταση» που της είχαν προκαλέσει οι πολύ βαριές εγκεφαλικές κακώσεις, στα μέσα του καλοκαιριού αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε Πανεπιστημιακή Κλινική των ΗΠΑ.
Σήμερα η 16χρονη Μυρτώ συμπληρώνει τέσσερις περίπου μήνες νοσηλείας σε κλινική αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης του Πανεπιστημίου Harvard, όμως τα νέα για την εξέλιξη της υγείας της δεν είναι πολύ αισιόδοξα.
Σύμφωνα με το δικηγόρο της, που μίλησε στο newpost.gr, οι γιατροί προβληματίζονται καθώς, στη διάρκεια της θεραπείας, παρουσίασε αλλεπάλληλες λοιμώξεις που δεν της επέτρεψαν να ξεκινήσει έγκαιρα το πρόγραμμα αποκατάσασης.
Στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της, για το λόγο αυτό αναβλήθηκε η δίκη του Πακιστανού έπειτα από αίτημα της οικογένειας, καθώς οι γονείς της επιθυμούν να βρίσκονται στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Αναμένεται από τον εισαγγελέα εφετών να οριστεί νέα δικάσιμος, ενώ το στοίχημα για τους γιατρούς στην Αμερική είναι να κερδίσουν το χαμένο χρόνο και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να μπορούν και πάλι να ελπίζουν ότι η Μυρτώ κάποια στιγμή θα ανακτήσει την επαφή της με το περιβάλλον.
Πηγή:MadatoForos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040