Η σκληρή αλήθεια πίσω από τα ζώα που πρωταγωνιστούν στις ταινίες ......




Σίγουρα όταν σε μια ταινία υπάρχει κάποιο ζώο, η έξαψη του κοινού και η απήχηση είναι μεγαλύτερη. «Μα κοίτα πως παίζει σαν άνθρωπος», «καλά πως εκπαιδεύονται» είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούς όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους στο σινεμά. Πόσο εύκολο είναι όμως όλο αυτό για τα δημοφιλή

τετράποδα;Σύμφωνα με μια έκθεση του Αmerican Humane Association τα στοιχεία που αναφέρουν πως πολλά ζώα κακοποιούνται μέχρι θανάτου στα κινηματογραφικά πλατό είναι σοκαριστικά.Στη Ζωή Του Πί, για παράδειγμα, υπήρχε μια πανέμορφη τίγρη Βεγγάλης με το όνομα Richard Parker. Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Richard Parker, ήταν προϊόν τεχνολογίας. Χρειάστηκε όμως και μια αληθινή τίγρης Βεγγάλης για μερικές σκηνές. Σε αυτό λοιπόν βοήθησε ο King ο οποίος, σύμφωνα με την Gina Johnson του Αmerican Humane Association, παραλίγο να πνιγεί στη δεξαμενή, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής.
Ένα χρόνο αργότερα, και σύμφωνα με καταγγελίες και πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του Peter Jackson, The Hobbit: An Unexpected Journey πέθαναν 27 ζώα, ανάμεσα τους κατσίκες και πρόβατα τα οποία δεν άντεξαν την αφυδάτωση και την εξάντληση.
Το 2006, ένα χάσκι υπέστη κακοποίηση κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας Eight Below με τον Paul Walker ενώ την ίδια χρονιά ένα σκιουράκι καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Failure to Launch με τον Matthew McConaughey και την Sarah
Τέσσερα άλογα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Luck»
Μια ηλικιωμένη καμηλοπάρδαλη σκοτώθηκε το 2011 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Zookeeper της Sony και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Η κατάσταση όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει την οργή φιλοζωικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο που με αιτήσεις και νομικές διαδικασίες προσπαθούν να τιμωρήσουν τα μεγάλα στούντιο για την αμέλεια τους και να προτρέψουν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.
Δεκάδες νεκρά ζώα ξεβράστηκαν κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Οι πειρατές της Καραιβικής»
Πηγή :prisma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040