Ο Μπαρδέμ «ουρλιάζει» για όλους τους ΄Ελληνες!


Το νέο διαφημιστικό σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που προβάλλεται από την αρχή της εβδομάδας, με πρωταγωνιστή και πάλι τον διάσημο Ισπανό ακτιβιστή ηθοποιό, συγκλονίζει για μια ακόμη χρονιά.
Στην περσινή εκστρατεία της οργάνωσης ο Μπαρδέμ είχε μιλήσει ελληνικά, συμβολικά, ώστε να δείξει ότι η αλληλεγγύη «για τον πόνο του άλλου» δεν έχει σύνορα. Φέτος η διαφήμιση ξεκινά με τον καταξιωμένο ηθοποιό να
εμφανίζεται στο πλάνο κι ενώ ξεκινά να ουρλιάζει σπαρακτικά δεν ακούγεται τίποτα. Σαν ο πρωταγωνιστής να μπαίνει στο μυαλό και στο σώμα μας και να προσπαθεί να μας ξυπνήσει από τον εφιάλτη. «Αν κι εσύ πονάς επειδή εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, ούρλιαξε. Ούρλιαξε τώρα!» μας προτρέπει ο εκφωνητής. Κι είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που ο Μπαρδέμ ξεσπά με όλη του τη δύναμη σε ουρλιαχτό. Κραυγή διαπεραστική, από τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης. Που, επιτέλους, αναδύεται στην επιφάνεια για όλους εκείνους τους ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τον εφιάλτη της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανέχειας, που υποφέρουν αλλά η φωνή τους δεν βρίσκει «ευήκοα ώτα».
Η συμμετοχή του Χαβιέρ Μπαρδέμ στην εκστρατεία «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχει τεράστια απήχηση. Χωρίς αμφιβολία, ο σπουδαίος ηθοποιός δημιούργησε μια πραγματική επανάσταση αλληλεγγύης! Οπως δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής», «συγκινήθηκα πραγματικά και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που αξίζει τέτοια εκδήλωση αγάπης και υποστήριξης. Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες και τον ειλικρινή θαυμασμό μου σε όλους τους Ελληνες!».

Στέλνω τον θαυμασμό μου σε όλους τους Έλληνες

Και αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί αυτός ο μεγάλος ηθοποιός είναι υπέρμαχος της προσπάθειας αυτής σε Ελλάδα και Ισπανία, που τόσο πλήττονται από την κρίση, ο ίδιος απαντά με ξεκάθαρο τρόπο: «Συμμετέχω γιατί μου το πρότειναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μια οργάνωση που αξίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμησή μου. Με αυτή την απίστευτη και ευρηματική ιδέα, οι Γιατροί μάς εξοικειώνουν με πολύ απλό τρόπο με τη σύνθετη πραγματικότητα των ''ξεχασμένων'' ασθενών. Επίσης, είναι μια οργάνωση αποτελεσματική. Υποστηρίζοντάς την, με ελάχιστη προσωπική προσπάθεια, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και το έργο της τεράστιο. Η είδηση πως στην Ισπανία κατάφερε τόσος κόσμος να συνεισφέρει στην ανακούφιση χιλιάδων ασθενών -ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αλλά και ως μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας- είναι από μόνη της ικανή να φέρει ''συμπτώματα'' πόνου για τον άλλο και στην Ελλάδα».
 Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040