Κάηκε ιστορικό θιβετιανό χωριό...



Οι κινεζικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια της φωτιάς που κατέστρεψε χθες το ιστορικό θιβετιανό χωριό Ντουκεζόνγκ, ηλικίας 1.300 ετών, στην περιοχή Σανγκι-Λα της επαρχίας Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα, αποκλείοντας μέχρι στιγμής την εκδοχή του εμπρησμού, και παράλληλα προσπαθούν να αποτιμήσουν το

μέγεθος της καταστροφής.
Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έλαβε γρήγορα διαστάσεις τυλίγοντας στις φλόγες τους δρόμους του χωριού, που ήταν φτιαγμένοι κυρίως από παραδοσιακές θιβετιανές ξύλινες κατασκευές, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Τουλάχιστον 2.000 πυροσβέστες, μέλη του στρατού, της αστυνομίας και εθελοντές μετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς. Περισσότεροι από 2.600 κάτοικοι της αρχαίας αυτής πόλης εγκατέλειψαν τις εστίες τους, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Η καταστροφή διήρκησε τουλάχιστον εννέα ώρες. Περισσότερες από εκατό κατοικίες έγιναν στάχτη. Οι ζημιές και οι οικονομικές απώλειες ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια γιουάν (12 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης Zhongguo Xinwen Wang.
Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες των κρατικών μμε δείχνουν γιγάντιες φλόγες, ορισμένες είχαν ύψος δεκάδες μέτρα, να τυλίγουν τα σπίτια μιας ολόκληρης συνοικίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, τουλάχιστον 240 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ από τις φλόγες καταστράφηκαν επίσης μαγαζάκια, αρχαιότητες και έργα θιβετιανής τέχνης, μεταξύ τους μια πολύτιμη "τάνγκα" (ζωγραφική σε ύφασμα, κυρίως μεταξωτό).
Το χωριό, ηλικίας 1.300 ετών, με 700 σπίτια, σε έκταση 16 τετραγωνικών μέτρων, συγκαταλεγόταν στις παλαιότερες θιβετιανές τοποθεσίες με τις καλύτερα διατηρημένες ξύλινες παραδοσιακές κατοικίες και αρχιτεκτονική κληρονομιά.
Πηγή:enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040