Παντρεύεται η βαφτισιμιά της Χριστίνας Ωνάση! Όλες οι λεπτομέρειες του λαμπερού γάμου της με τις ευλογίες του Πάπα


Η μοναδική βαφτισιμιά της Χριστίνας Ωνάση, η Τούι-Χριστίνα Δοδέρο σε έναν μήνα παντρεύεται με τις ευχές και τα δώρα του Πάπα Φραγκίσκου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, στις 26 Απριλίου η Τούι-Χριστίνα Δοδέρο που είναι ελληνικής καταγωγής και ο Βίκτορ Σαν Μιγκουέλ θα παντρευτούν στην ορθόδοξη εκκλησία του Μπουένος Αϊρες, σε μία τελετή που θα δώσει το «παρών» σχεδόν 
όλη η ελίτ της Αργεντινής
Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο γεγονός ο Πάπας να ευλογεί γάμους, αλλά στην περίπτωση αυτή η νύφη γνωρίζεται στενά με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς ζει στην Αργεντινή, έχει μαμά Ελληνίδα και μπαμπά Αργεντινό.
Η Χριστίνα Δοδέρο είναι κόρη της Μαρίνας, αδελφικής φίλης της τελευταίας των Ωνάση, που μάλιστα πήρε και το όνομα της νονάς της. «…στο ιερό της εκκλησίας, θα σφραγίσετε την αγάπη σας. Είθε να είναι η ζωή σας γεμάτη ειρήνη και ευτυχία, με τη βοήθεια της Θείας Χάρης», έγραψε μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος, στον λευκό πάπυρο που έστειλε πριν λίγες μέρες στο ζευγάρι των μελλονύμφων.
Η Χριστίνα Ωνάση, μερικά χρόνια πριν από τον θάνατό της, είχε βαφτίσει τη μικρή κόρη της Μαρίνας, την Τούι-Χριστίνα Δοδέρο. Η βάπτιση έγινε το 1983 σε ορθόδοξη εκκλησία στο Παρίσι, από τον επίσκοπο Μελέτιο. Για χάρη της μικρής τότε Τούι, όπως φωνάζουν χαϊδευτικά τη Χριστίνα, η ανάδοχός της, είχε δώσει παραγγελία σε δύο από τους γνωστότερους γαλλικούς οίκους μόδας να σχεδιάσουν το βαφτιστικό της φόρεμα. Οταν ήρθε το πρώτο δείγμα, η Χριστίνα Ωνάση το επέστρεψε και ζήτησε από τον Dior να της ράψει καινούργιο του γούστου της!
Το κορίτσι αυτό, σήμερα είναι 34 ετών, και παντρεύεται! Δυστυχώς, για εκείνη και την οικογένειά της, χωρίς την αγαπημένη της νονά. Ενα φιλντισένιο ροζάριο, μοναδικό κομμάτι ειδικά σχεδιασμένο για τη Χριστίνα, δώρο του Πάπα, κι ένας διαμαντένιος σταυρός θα κοσμούν τον λαιμό της νύφης. Ο σταυρός με τα διαμάντια είναι αυτός που της φόρεσε η Χριστίνα Ωνάση τη μέρα της βάπτισής της.
«Η Χριστίνα λάτρευε την κόρη μου, γι” αυτό και της έδωσε και το όνομά της. Είμαι σίγουρη ότι θα ήταν ευτυχισμένη να στεκόταν πλάι στη βαφτιστήρα της τη μέρα του γάμου. Ηταν η πνευματική της μητέρα. Ομως η Τούι πάνω από το νυφικό της θα βάλει το σταυρό της νονάς της και θα είναι σαν να την έχει δίπλα της. Μας λείπει πολύ. Και σε εμένα και στην κόρη μου», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η Μαρίνα Δοδέρο.
«Ο Βίκτορας και η Χριστίνα θα κάνουν δύο τελετές, μία στο σπίτι μας και την άλλη στην εκκλησία. Συγκινηθήκαμε πολύ όταν ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να ευλογήσει τα παιδιά. Το ροζάριο με το σταυρό ήταν ό,τι πιο όμορφο μπορούσε να έχει το ζευγάρι από εκείνον», συμπληρώνει.
Η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου – Δοδέρο, γόνος Εμπειρίκου, ήταν το «alter ego» της Ωνάση. Μαζί δεμένες από τα 17 τους χρόνια, μέχρι που πέθανε η Χριστίνα. Είναι αυτή που την είδε πρώτη νεκρή στην μπανιέρα, που της έκλεισε τα παγωμένα μάτια, τη συνόδευσε στο νεκροτομείο συρόμενη από τον πόνο και ξαγρύπνησε πλάι της στο παρεκκλήσι της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στο Μπουένος Αϊρες, την τελευταία της νύχτα στην Αργεντινή.
Πηγή:Gova stileto



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040