Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλάει για τον γκέι πατέρα του -Γύρισε ντοκιμαντέρ με τη ζωή του


Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μοιράζεται στιγμές της οικογενειακής ζωής του στο ντοκιμαντέρ που κινηματογράφησε με τίτλο «Remembering the artist Robert De Niro Sr» το οποίο είναι αφιερωμένο στον γκέι πατέρα του.
Ο 70χρονος ηθοποιός εξηγεί ότι είχε

υποχρέωση να γυρίσει ένα φιλμ για τον συνονόματο πατέρα του, που ήταν ταλαντούχος εξπρεσιονιστής ζωγράφος και διέπρεψε κυρίως τις δεκαετίες του '40 και του '50. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Out, μιλάει για το «κινούμενο πορτρέτο» που έφτιαξε στον Ντε Νίρο τον πρεσβύτερο, που πέθανε πριν από 20 χρόνια από καρκίνο, αλλά «οι αναμνήσεις του παραμένουν ακόμη νωπές».
Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός μέσα από το έργο του μοιράζεται τις προσωπικές ιστορίες από το ημερολόγιο του πατέρα του, όπου καταγράφει την απελπισία για το σεξουαλικό προσανατολισμό του. Οι ιστορίες αυτές φέρνουν δάκρυα στα μάτια του Ντε Νίρο όταν τις διαβάζει. Διατηρεί ζωντανές τις μνήμες τού καλλιτέχνη πατέρα του, συντηρώντας το σπίτι και στούντιο του στο Σόχο της Νέας Υόρκης, που είναι γεμάτο με βιβλία, πινέλα και καμβάδες, αλλά και με έργα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.
Ο Ντε Νίρο εξηγεί ότι δεν έζησε πολύ με τον πατέρα του γιατί οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν τριών ετών. Τον ένιωθε, ωστόσο, πολύ κοντά του. «Ήταν πολύ τρυφερός και με λάτρευε, όπως και εγώ σήμερα τα παιδιά μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Συμπληρώνει ότι θα ήθελε να είχαν συζητήσει περισσότερο για το γεγονός ότι ήταν γκέι. «Θεωρώ ότι βρισκόταν σε μια εσωτερική σύγκρουση, λόγω και της γενιάς στην οποία ανήκε αλλά και της καταγωγής του από μια μικρή πόλη», εξηγεί ο ηθοποιός και προσθέτει πως ούτε η μητέρα του ήθελε γενικά να μιλάει γι αυτά τα ζητήματα.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 9 Ιουνίου από το κανάλι HBO κι αυτό ήταν κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. «Ήθελα να μιλήσω με αυτό τον τρόπο στα παιδιά και στα εγγόνια μου για τον πατέρα μου. Δεν περίμενα ότι θα έδειχνε ενδιαφέρον ένα κανάλι. Το HBO κι αυτό με έκανε πραγματικά πολύ χαρούμενο...».
Πηγή: iefimerida.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040