Ξάνθη: Το παιδί του πνιγόταν αλλά οι λουόμενοι αδιαφορούσαν...


Μόλις 10 άτομα ήταν αυτά που βοήθησαν τον τραγικό πατέρα του 12χρονου παιδιού, που χάθηκε στην παραλία Μυρωδάτου Ξάνθης την Κυριακή, παρά τις εκκλήσεις του από την πρώτη στιγμή...Το κύμα πήρε το 12χρονο γιό του, την ώρα που ο πατέρας και ο 14χρονος αδερφός του έπαιζαν με τη θάλασσα. Οι δύο τους δεν κινδύνεψαν τελικά, όμως ο πατέρας από την πρώτη στιγμή καλούσε σε βοήθεια για το άτυχο παιδί, λέγοντας πως χάθηκε από την επιφάνεια της θάλασσας.
Βρέθηκε μετά από 45 λεπτά σε βάθος 1,5 μέτρου...
Όμως δηλώνουν στο XanthiPress.gr αυτόπτες

μάρτυρες και, κυρίως, εθελοντές που έσπευσαν να βρουν το παιδί, μόλις 10 άτομα από τα εκατοντάδες όλης της παραλίας βοήθησαν στην αναζήτηση του άτυχου παιδιού! Όπως αναφέρουν, ο 12χρονος βρέθηκε πολύ αργά, 45 λεπτά μετά την εξαφάνισή του και σε βάθος 1,5 μέτρου από την επιφάνεια.
Και αυτό γιατί τα μόλις 10 άτομα, δεν είχαν τη δυνατότητα να βρουν το παιδί στη θολή θάλασσας.
Όπως λένε, ταραγμένοι, οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη θλιβερή υποχρέωση να βρουν το άψυχο σώμα του 12χρονου, αν ήταν έστω διπλάσιος ο κόσμος θα είχαν τη δυνατότητα πολύ γρήγορα με ενωμένα χέρια, να σαρώσουν την περιοχή που χάθηκε το παιδί και να το ανασύρουν στην επιφάνεια από τα πρώτα λεπτά.
Έστω και μόνο με την πιθανότητα να μπορούσε να σωθεί το άτυχο 12χρονο αγόρι, κάποιοι εξοργίζονται.
«Όταν βρέθηκε το παιδί και το βγάλαμε έξω όλοι έλεγαν κρίμα, όμως ελάχιστοι έσπευσαν να βοηθήσουν παρότι ο πατέρας φώναζε από την πρώτη στιγμή» λένε χαρακτηριστικά. Η αδιαφορία των Ξανθιωτών και των επισκεπτών της πλαζ του Μυρωδάτου, σόκαρε πολλούς από αυτούς που πήγαν να βοηθήσουν και είναι ίσως ένα μάθημα γιατί την επόμενη φορά το παιδί κάποιου άλλου θα χρειαστεί βοήθεια…
Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αυτόπτες μάρτυρες εικάζουν ότι κάποιο θαλάσσιο ρεύμα σε συνδυασμό με το κύμα που είχε η θάλασσα είχαν ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το άτυχο αγόρι, που δεν κατάφερε να βρεθεί σε χαμηλότερα βάθη, ώστε να πατήσει και να βγει στην ακτή.
Έρευνα για να εξακριβωθούν τ’ ακριβή αίτια πνιγμού του 12χρονου διενεργεί το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους.
Πηγή :newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040