Σκότωσε γυναίκα, πεθερά και αυτοκτόνησε.....


Πήρε άδεια από τις φυλακές της Κω, ταξίδεψε στα Τίρανα, σκότωσε τη γυναίκα και την πεθερά του και μετά αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών του.
Οι αποτρόπαιες πράξεις του 32χρονου Αλβανού, Emiljano Rustemi, τρόφιμου των φυλακών του νησιού, έχουν συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κω.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την dimokratiki.gr,

 ο 32χρονος με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων εξέτιε ποινή κάθειρξης 8 ετών για κλοπές σε αυτοκίνητα στη Ρόδο.
Ο ίδιος ενώ τελούσε σε επταήμερη άδεια, είχε μεταβεί στο Λαπράκ στα Τίρανα όπου σκότωσε τη σύζυγο και την πεθερά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε μπροστά στα παιδιά του.
Ο Emiljano Rustemi έλαβε τη Δευτέρα άδεια από τις φυλακές της Κω και αφού παραβίασε την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, επέστρεψε στην Αλβανία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αλβανικό τύπο τα ξημερώματα της Τρίτης και συγκεκριμένα, στις 05.55 μετέβη στην οικία της 65χρονης πεθεράς του Engjellyshe Shagiri στην οποία διέμενε η 28χρονη σύζυγός του Izaura με τα τρία τους παιδιά και ζήτησε να της μιλήσει.
Η σχέση του ζευγαριού περνούσε κρίση και η 28χρονη του είχε δηλώσει την πρόθεσή της να χωρίσουν.
Αφού μπήκε στο σπίτι κλείστηκε σε ένα δωμάτιο με τη σύζυγο του και άρχισαν να συζητούν μέχρι που έβγαλε μέσα από ένα σακίδιο, που έφερε μαζί του, ένα αυτόματο όπλο τύπου Kαλάσνικοφ και την σκότωσε.
Η πεθερά του μπήκε έντρομη στο δωμάτιο και δέχτηκε και η ίδια βολές από το ίδιο αυτόματο όπλο, ενώ στη συνέχεια ο 32χρονος αυτοκτόνησε ενώπιον των τριών παιδιών του.
Η διοίκηση των Φυλακών Κω, ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας και αναμένει επίσημη ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές.
Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, ο Rustemi είχε εμπλακεί με τον 22χρονο ομοεθνή του Salvador Mala στη µμεγαλύτερη µέχρι σήµερα υπόθεση κλοπών και διαρρήξεων που απασχόλησε το νησί. Ο 32χρονος μαζί με τον 22χρονο συγκατηγορούμενο του καταδικάστηκαν την 23η Σεπτεμβρίου 2014 για 92 διαρρήξεις αυτοκινήτων.
Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών στον καθένα, όσο δηλαδή τους είχε επιβληθεί και πρωτοδίκως.
Οι δύο δράστες κατηγορήθηκαν αρχικά για 88 περιπτώσεις διαρρήξεων. Στην πορεία όμως της προανάκρισης προέκυψαν άλλες τέσσερις σε βάρος τους.
Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα. Αφού συγκέντρωσαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2013 στην πόλη της Ρόδου, όπου πιάστηκαν οι δυο διαρρήκτες επ’ αυτοφώρω να επιχειρούν να επιβιβαστούν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει τις προηγούμενες μέρες.
Οι αστυνομικοί που παραμόνευσαν στο σημείο ακινητοποίησαν τον 32χρονο και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια και έξι κλειδιά διαφόρων τύπων αυτοκινήτου, εκ των οποίων το ένα ήταν ειδικά διαμορφωμένο (τροχισμένο).
Στη συνέχεια, ο 32χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη μεγάλου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων, από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του και οδήγησε μάλιστα ο ίδιος τους αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της πόλης και τους υπέδειξε οχήματα τα οποία διέρρηξε, αφαιρούσε χρήματα ή αντικείμενα αξίας (τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, Η/Υ, ηχοσυστήματα, εργαλεία, εξοπλισμό κ.α.). Μάλιστα σε τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσαν τα ίδια τα οχήματα και αφού τα χρησιμοποίησαν για μικρό χρονικό διάστημα, τα εγκατέλειψαν σε άλλα σημεία της πόλης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δράστες επέλεγαν για να παραβιάσουν αυτοκίνητα που, είτε ήταν ανασφάλιστα (ξεκλείδωτα), είτε στο εσωτερικό τους οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει σε εμφανή σημεία διάφορα αντικείμενα αξίας.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 32χρονου βρέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία, αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων προέκυψε ότι ο 32χρονος πούλησε σε έναν 32χρονο ομοεθνή ένα φορητό Η/Υ, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και μια γυναικεία τσάντα, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.
Τα εν λόγω αντικείμενα βρέθηκαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί 32χρονος (είχε κατηγορηθεί για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών) στην περιοχή Φαληράκι και κατασχέθηκαν.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 32χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε δηλώσει ότι διέπραξε μόνο εννέα από τις κλοπές και ότι αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις υπόλοιπες υπό την έντονη πίεση των αστυνομικών. Είπε δε, ότι ο συγκατηγορούμενός του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις διαρρήξεις που διέπραξε ο ίδιος.
Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει σοβαρή πάθηση και ότι δεν είναι σε θέση να εργασθεί. Αυτές τις εννέα διαρρήξεις αναγκάστηκε να τις διαπράξει, καθώς δεν είχε χρήματα να αγοράσει στα παιδιά του φαγητό. Από τα κλοπιμαία πούλησε όμως μόνο ένα cd-player.
Πηγή: dimokratiki.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040