_______________________________________________________

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ζητά Βρετανός βουλευτής...


Πρόταση συζήτησης στη βρετανική Βουλή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αναμένεται να καταθέσει ο Βρετανός βουλευτής του κόμματος των Φιλελεύθερων Andrew George.
Λίγες εβδομάδες πριν εκπνεύσει η προθεσμία (31 Μαρτίου) που έχει θέσει η ΟΥΝΕΣΚΟ στη

 Βρετανία, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης που έχει αναλάβει ο διεθνής οργανισμός.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», ο Βρετανός βουλευτής θα καλέσει την κυβέρνησή του να απαντήσει στο κάλεσμα της ΟΥΝΕΣΚΟ, αλλά και να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.
Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κίνηση στο θέμα αυτό λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, τον ερχόμενο Μάιο.
Στο άρθρο της, με τίτλο «Η Ελλάδα λέει στη Βρετανία να σταματήσει την κωλυσιεργία στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη άρνηση της Βρετανίας να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε, ενδεχομένως, να οδηγήσει την Αθήνα σε νομική δράση μετά από δεκαετίες διπλωματίας.
«Στροφή πολιτικής» που δεν επιβεβαιώνεται από τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων του υπ. Πολιτισμού Ελενα Κόρκα, δηλώσεις της οποίας φιλοξενούνται επίσης στην εφημερίδα. Σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή, η επιστροφή των Μαρμάρων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, η οποία περιγράφεται στο άρθρο με τα μελανότερα χρώματα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040