Στα κανάλια των … παραισθήσεων....

Φωτογραφία Steve Cutts 


Ναι, το ξέρω, εμείς οι άνθρωποι έχουμε αδυ-  ναμίες, θέλουμε αυτό που θέλουν ή έχουν οι άλλοι, θέλουμε να τα έχουμε όλα, είμαστε επιρρεπείς στον καταναλωτισμό και νομίζουμε πως έτσι «χτίζουμε» τη διαφορά.
Ίσως γι αυτό τα μέσα μαζικής … αποβλάκωσης μας θέλγουν.

 Όχι, μην με πυροβολείτε,  και για τον εαυτό μου μιλάω, όχι μόνον για εσάς.
Μιλάω όμως και για τους ημιμαθείς (δεν τους λέω απαίδευτους γιατί θα προσβάλω αυτούς που δεν μπόρεσαν λόγο συνθηκών να ολοκληρώσουν σπουδές) λέω για τους ημιμαθείς που θέτουν σε ανυποψίαστους διαβάτες ερωτήσεις τύπου…  «πως νοιώθετε που σας έπεσε μια γλάστρα στο κεφάλι»;, «είναι τελικά ο γιος σας οροθετικός»; « θα συγχωρήσετε αυτόν που σκότωσε και έθαψε στον κήπο του την κόρη σας»;   τέτοιες μπούρδες και φυσικά τα βλέπουμε κάθε μέρα στην μικρή μας οθόνη.
Αυτό όμως που με .. τάραξε ήταν όταν άνοιξα το μεσημέρι την τηλεόραση, πράγμα που κάνω σπανίως, και είδα δυο αλλόφρονα κορίτσια να ξεφωνίζουν πως αν τηλεφωνήσεις ΤΩΡΑ για να πάρεις ένα φουρνάκι σαν αυτό που είχε η μαμά μου το 1965 και το συστήνει η μαγείρισσα που το χρησιμοποιεί εδώ και 50 χρόνια, από 750 ευρώ μόνον 129 δηλαδή εμμέσως πλην  σαφώς μου λένε πως πριν την προσφορά κερδίζανε 621 ευρώ άρα αισχροκερδούν εις βάρος αυτών που το πήραν πριν την προσφορά.
Ήθελα να το διευκρινίσω και σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο μα, καθώς το ξανακοίταξα είδα την μια κοπελιά και αν δεν απατώμαι την είχα ξαναδεί πριν από χρόνια στην τηλεόραση, σε ποιο κανάλι δεν θυμάμαι,  να ρωτάει  έντρομη κάποιον που πήδαγε μια μάντρα, «τι νούμερο παίρνω για να πάρω το 100»;
Εκεί σκέφτηκα πως δεν θα ξέρει την απάντηση και… έκλεισα την τηλεόραση.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040