Ο Έλληνας γιατρός – ήρωας της Βοστόνης στο πλευρό της Μυρτώς

Ο δρ Γιώργος Βέλμαχος έγινε παγκοσμίως γνωστός ως επικεφαλής των γιατρών που περιέθαλψαν με επιτυχία τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστόνης, τον περασμένο Απρίλιο. Ο σπουδαίος Έλληνας επιστήμονας, είναι ο φύλακας – 

άγγελος της Μυρτώς, της 16χρονης που κακοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Πάρο.

Ο κ. Βέλμαχος είναι καθηγητή του Χάρβαρντ και ειδικός στην αντιμετώπιση σοβαρών τραυμάτων. Πλέον, έχει αναλάβει την αποκατάσταση της υγείας της νεαρής.
Ένα χρόνο μετά την επίθεση, η άτυχη κοπέλα προσπαθεί να βγει νικήτρια από τη μάχη με τις σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις.
Εδώ και μερικές εβδομάδες η “Οδύσσεια της” βρήκε προσωρινή “Ιθάκη” στη Βοστόνη. Ενθαρρυντικά σημεία βελτίωσης, αρχικά στον Ευαγγελισμό και τώρα στο αμερικανικό νοσοκομείο, έχουν κάνει την ομάδα ειδικών με επικεφαλής των Έλληνα γιατρό να αναθαρρήσει.
“Χωρίς να υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα σταδιακά η Μυρτώ πάει καλύτερα”, εξηγεί ο καθηγητής στο “Έθνος της Κυριακής”.
“Επιμένουμε, κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για αυτήν και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Η περίπτωση της Μυρτώς είναι ξεχωριστή, είναι δύσκολη και μας έχει συγκινήσει όλους”, συμπληρώνει.
Στο νοσοκομείο εργάζονται και άλλοι Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές και δεν τη βλέπουμε πλέον μόνο ως ασθενή, “αλλά ως έναν πολύ δικό μας άνθρωπο, που πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ακόμα και πέρα από τις δυνατότητές μας, για να πάει καλά”.
Αισιοδοξία για την υγεία της Μυρτούς
Στην προσπάθειά τους οι γιατροί χρησιμοποιούν ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η τεχνολογία σε συνδυασμό με τελευταίες θεραπευτικές μεθόδους.
“Μην ξεχνάμε ότι η Μυρτώ έχει μία μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, με πολλά και σύνθετα προβλήματα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι πολύ καλύτερα”, τονίζει ο κ. Βέλμαχος, ο οποίος δουλεύει στο φημισμένο Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.
Σημαντικό για τον καθηγητή είναι το γεγονός ότι η 16χρονη μοιάζει να ανακτά επαφή με το περιβάλλον, ενώ στο πλάι της έχει συνεχώς τη μητέρα της αλλά και παιδιά των γιατρών του νοσοκομείου που είναι στην ηλικία της.
“Αναγνωρίζει τη φωνή μου όταν μπαίνω στο δωμάτιο και αντιδρά με ένα χαμόγελο. Για μένα αυτή είναι η μέγιστη ικανοποίηση και με συγκινεί αφάνταστα”, λέει στην εφημερίδα ο γιατρός.
“Καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω της, υπάρχει μια μορφή επικοινωνίας που βελτιώνεται, καθώς απαντά σε ερωτήσεις με κινήσεις των χεριών και εκφράσεις του προσώπου της, θετικά ή αρνητικά.
Ένα σημαντικό βήμα στη θεραπεία της είναι το χειρουργείο που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε σύντομα, για να μικρύνουμε την επιφάνεια της τραχειοστομίας, μία κίνηση που στο μέλλον θα βοηθήσει ώστε να επανέλθει η φωνή της. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό. Προσπαθούμε για το καλύτερο, αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και ό,τι πει ο Θεός…”, καταλήγει ο ίδιος.
Πηγή Μιλας ελευθερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040