Νέο ''κανόνι'' έσκασε στην αγορά – Λουκέτο στον μεγάλο όμιλο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Nutriart- Κατσέλης- Βγήκε η δικαστική απόφαση πτώχευσης για την εταιρεία Nutriart- Κατσέλης
- Χάνουν άμεσα τη δουλειά τους 500  εργαζόμενοι. Τι λένε στο Newsit
- Η οικονομική κρίση και η διακοπή χρηματοδότησης από τις τράπεζες είναι οι κυριότερες αιτίες για το λουκέτο στην εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο

- Εδώ και βδομάδες έχουν αποσυρθεί τα προϊόντα της Νutriart από τα ράφια των καταστημάτων
Παγωμάρα στην πραγματική οικονομία και απελπισία για εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων φέρνει η είδηση για την πτώχευση της Nutriart- Κατσέλης.
Οι τίτλοι τέλους για έναν μεγάλο παίκτη στον κλάδο των τροφίμων επισημοποιήθηκαν μετά την δικαστική απόφαση για πτώχευση του ομίλου που είναι μάλιστα εισηγμένος στο Χρηματιστήριο.
Την αίτηση πτώχευσης είχε καταθέσει η εταιρεία τον Ιούνιο και όπως δημοσιεύεται, η απόφαση βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς την δρομολόγησαν οι βασικοί μεγαλομέτοχοι που δεν προτίμησαν την εκκαθάριση σε λειτουργία.
Τα εκρηκτικά προβλήματα είχαν φανεί εδώ και καιρό με συρρίκνωση της παραγωγής που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ουσιαστικά ανεφοδιασμού των καταστημάτων με προιόντα της εταιρείας.
Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στην πτώχευση είναι:
- Η ανεπαρκής, εως και ανύπαρκτη, χρηματοδότηση του ομίλου από τις τράπεζες με συνέπεια να μην υπάρχει ρευστότητα
- Η συρρίκνωση στην αγορά με την αναπόφευκτη απώλεια μεριδίων
- Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό όπως καταγγελεται με κακές επιχειρηματικές επιλογές
το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ
Απόλυτα ενδεικτικός της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, που πριν μερικά χρόνια είχε ηγετικό ρόλο στον κλάδο των τροφίμων, είναι ο κύκλος εργασιών της.
- Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ
- Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ
- Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώ
Καθρέπτης αδιάψευστος της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της εταιρείας είναι το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα που έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Στο δρόμο 500 εργαζόμενοι
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των εργαζομένων στη Nutriart, Γιώργος Αρβανίτης "αυτό σημαίνει πρακτικά ότι 500 εργαζόμενοι είναι στο δρόμο. Ναι μεν αποζημιώθηκαμε κανονικά και ξαφνικά όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύαμε στην Αλλατίνη, Plaza και Κατσέλη αλλά είμαστε πια στην ανεργία.
Εδώ και εβδομάδες έχουν αποσυρθεί τα προϊόντα της Nutriart από τα ράφια των καταστημάτων
Εμείς πιστεύουμε οτι η εταιρεία θα ανοίξει και πάλι με άλλο όνομα και άλλο άνθρωπο. Εμείς οι εργαζόμενοι λέμε αυτό που φωνάζαμε από καιρό, οτι ο μεγαλομέτοχος και οι τράπεζες κάνουν το δικό τους παιχνίδι για να διώξουν τους εργαζόμενους και να πάρουν πίσω άλλους εποχιακούς με 500 και 400 ευρώ, με διμηνες συμβάσεις, αυτό είναι το κόλπο.
Εμείς το μόνο που επιδιώκουμε, είναι να ανοίξει αυτή η εταιρεία και να πάρει κόσμο από τους παλιούς εργαζόμενους. Αυτή ειναι η μόνη μας ελπίδα.
Mιλάμε για μια ιστορική εταιρεία που έχει μεγαλώσει γενιές στο τοστ, ήμασταν οι πρώτοι που βγάλαμε το τοστ. Μιλάμε για ένα εργοστάσιο υπερπολυτελείας, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ειναι κουφάρι. Δυστυχώς κλείνουν ελληνικές επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη.
Πηγή:Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040