Απειλή λουκέτου στο Άσυλο Ανιάτων...


Σε δύο εβδομάδες θα αποφασίσει η γενική συνέλευση των μελών του σωματείου εάν θα μπει λουκέτο λόγω χρεών στη δομή που φιλοξενεί για περισσότερο από έναν αιώνα ανθρώπους με βαριές νευρολογικές παθήσεις.
«Δεν μας βγαίνουν τα νούμερα. Τα οικονομικά στοιχεία είναι απελπιστικά» λέει η πρόεδρος του Ασύλου Ιωάννα Ηλιάδη. Πριν από δύο μήνες «ΤΑ ΝΕΑ» είχαν καταγράψει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται το ίδρυμα των 210 ασθενών. Τα χρέη του αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια  ευρώ. Πρόκειται κυρίως για

οφειλές στο ΙΚΑ και στην Εφορία, ενώ οι 140 εργαζόμενοι του είναι απλήρωτοι τουλάχιστον για οκτώ μήνες. Η εφορία βεβαίωσε στο ίδρυμα φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2010-2013.
Προβληματική παραμένει και η προμήθεια φαρμάκων καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση, φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να προμηθεύσουν το Άσυλο λόγω χρεών. «Εάν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δεν βοηθηθούμε από την Πολιτεία, το Άσυλο δεν θα επιβιώσει. Εάν κλείσουμε, θα γκρεμιστεί ο κόσμος των ασθενών» είχε δηλώσει στις αρχές Ιανουαρίου στην εφημερίδα η πρόεδρος του ιδρύματος. Σήμερα λέει ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει. Οι οικογένειες των ασθενών έχουν ενημερωθεί για την κρίσιμη συνεδρίαση στις 19 Μαρτίου.
 Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040