Αλήθεια, υπάρχει σεβασμός;





  Το γαρ τραφήναι μη κακώς αιδώ φέρει (Η καλή ανατροφή φέρνει και τον σεβασμό) Ευριπίδης

Πάγια πεποίθησή μου ήταν είναι και θα εξακολουθεί μέχρι να φύγω από αυτόν τον μάταιο κόσμο να είναι ότι ο σεβασμός είναι κάτι που μπορεί κάποιος να κερδίσει και ποτέ δεν θα μπορέσει να τον επιβάλλει. Μπορεί να επιβάλλει φόβο, όμως δεν θα κερδίσει ποτέ τον σεβασμό.
Ο σεβασμός είναι, μια έννοια που σημαίνει 
ότι, τιμώ και ακούω κάποιον ,ότι τηρώ κάτι με ευλάβεια, ότι υπακούω πιστά σε κάτι , ότι πειθαρχώ σε κάτι μέσα από την δική μου βούληση και όχι από εξαναγκασμό.
Ο σεβασμός είναι, μια από τις βασικές ιδιότητες της Αγάπης που άλλος την έχει καλλιεργήσει πολύ στην ζωή του, άλλος λιγότερο και άλλος καθόλου !
Μια γνωριμία μια σχέση , μια φιλία, ένας έρωτας , ένας γάμος, μια συνεργασία, μια ανταλλαγή απόψεων , ένας διάλογος στηρίζεται πρώτα πάνω στον σεβασμό.  Χωρίς σεβασμό η σχέση μαραίνεται σαν το απότιστο λουλούδι.....
Για να λειτουργήσει μια κοινωνία ανθρώπων απαιτεί σαν βασική της αρχή από όλα τα  μέλη της να εκφράζουν συνεχώς τον σεβασμό τόσο προς τον εαυτό τους όσο και προς τους άλλους, και μάλιστα θα πρέπει ο σεβασμός αυτός να είναι πηγαίος και να περιέχει αγάπη για το μόνο τότε έχει διάρκεια.
Ας αναλογιστούμε για μια στιγμή, πόσο σεβασμό τρέφουμε καθημερινά εμείς για τον εαυτό μας, για τον διπλανό μας, για τους συγγενείς μας, για τους φίλους μας, για το περιβάλλον , όταν οδηγούμε , όταν περπατάμε όταν εργαζόμαστε, όταν έχουμε εξουσία και δύναμη.
Ας αναλογιστεί ο καθένας για τον εαυτό του και ας αφήσουμε κατά μέρος την κακή μας συνήθεια να λέμε πάντα "τι κάνει ο άλλος" και ας κοιτάξουμε το τι κάνουμε εμείς
Όπως οι χωρίς περιεχόμενο ασκοί φουσκώνουν με τον αέρα έτσι και οι χωρίς πνευματική υπόσταση άνθρωποι διογκώνονται από την έπαρση, την αλαζονεία, και την εσφαλμένη για τον εαυτό τους γνώμη. Σωκράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040