Υπάρχουν ακόμα τέτοια τέρατα;



Καταστηματάρχης της περιοχής, δελεάζοντας με φαγητό μια αδέσποτη σκυλίτσα, της κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι. Η Μάγκυ υπέκυψε μετά την κακοποίηση που υπέστη από το κτήνος. Απαιτούμε δικαιοσύνη και γι' αυτήν την ψυχούλα, που το μόνο της σφάλμα ήταν ότι ήταν αδέσποτη"

Ο Δήμος Καρύστου για τη δολοφονία της Μάγκυ 


 Σχετικά με το πρόσφατο, αποτρόπαιο, βάρβαρο, πέραν κάθε φαντασίας, απάνθρωπο περιστατικό θανάτωσης εν ψυχρώ ενός αδέσποτου νεαρού σκύλου στα Νέα Στύρα, από επαγγελματία εστιάτορα μπροστά στο μαγαζί του και μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, η θέση του Δήμου Καρύστου είναι κάθετη. Καταδικάζει τέτοιας μορφής περιστατικά άσκησης βίας σε ζώα, απ' όπου κι αν προέρχονται, από όποιον κι αν ασκούνται.
Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ευθύνη του Δήμου που πρέπει να μεριμνά για την υγεία και την ευζωία τους, καθώς και την αρμονική συνύπαρξη τους στην κοινωνία. Ο Δήμος Καρύστου ήδη εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες πρόγραμμα φροντίδας για τα αδέσποτα σκυλιά, το οποίο περιλαμβάνει περισυλλογή, κλινική εξέταση από την κτηνίατρο Μαρία Τσαπέπα, που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα,  στείρωση, εμβολιασμό για την λύσσα, σήμανση με μικροτσίπ και περιλαίμιο με  κονκάρδα και επανένταξη στην γειτονιά του. Ταυτόχρονα προωθούνται υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων, ενώ υπάρχει μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα νεογέννητα και μικρά κουτάβια.

Στα Νέα Στύρα κυκλοφορούν δυο με τρεις σκύλες, γνωστές στους κατοίκους, φιλικές, που φροντίζονται από εθελοντές κατοίκους σε συνεργασία με την κα. Τσαπέπα. Η άτυχη σκυλίτσα ήταν επίσης φιλικότατη, γνωστή στα Νέα Στύρα, είχε ήδη εξεταστεί από την κτηνίατρο και είχε προγραμματιστεί να στειρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στα Νέα Στυρα υπάρχει ευτυχώς ένας πυρήνας εθελοντών που φροντίζουν τα αδέσποτα ενώ πολύ υποστηρικτικοί είναι και οι μαγαζάτορες της παραλίας.
Στην Κάρυστο έχουν ήδη στειρωθεί γύρω στα δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά, κυρίως θηλυκά και κυρίως σκυλιά που τα παράτησαν στο λιμάνι και ζουν εκεί. Είναι σχεδόν όλα εμβολιασμένα, έχουν ονόματα και τόσο οι επαγγελματίες της παραλίας, οι κάτοικοι, αλλά και οι τουρίστες τα συμπαθούν, τα ταΐζουν, γενικά θεωρούνται πλέον κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Παρ' ότι δεν υφίσταται ενεργό φιλοζωικό σωματείο, υπάρχουν πολλοί εθελοντές  που τα φροντίζουν.
Τα αδέσποτα ζώα είναι ένα αγκάθι στις τοπικές κοινωνίες, η φροντίδα τους όμως είναι δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας στην οποία προσπαθούν να ενταχθούν τα άμοιρα αυτά πλάσματα, όχι από δική τους επιλογή άλλωστε.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μεμονωμένο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να στιγματιστεί μια ολόκληρη περιοχή.
Καταδικάζουμε το συγκεκριμένο γεγονός και ζητάμε την άμεση κινητοποίηση των αρχών για την απόδοση δικαιοσύνης.
Δήμος Καρύστου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040