Η ΝΕΡΙΤ στα πρόθυρα της αυτοδιάλυσης!


 Από  Δημήτρη Κατσαρό
Εχθές το απόγευμα παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Ανδρέας Ζούλιας δηλώνοντας ότι πρέπει «να αντιληφθεί έστω και τώρα η κυβέρνηση την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει κατά τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ και να επιχειρήσει μια δεύτερη, σοβαρή εκ μέρους της αυτή τη φορά, προσπάθεια».
Πρόκειται για τρίτη στη σειρά παραίτηση

υψηλόβαθμου στελέχους του κρατικού φοράς που ήρθε να αντικαταστήσει την ΕΡΤ η οποία έφυγε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, νύχτα.
Μετά την παραίτηση του Χρήστου Χωμενίδη και την, για προσωπικούς λόγους παραίτηση του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Σιμόπουλου, το εποπτικό συμβούλιο μένει με τέσσερα μέλη. Αυτό προκαλέι σημαντικό θεσμικό πρόβλημα στη ΝΕΡΙΤ της οποίας ο ιδρυτικός νόμος αναφέρει ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε μέλη.
Πρόκειται για μια παραίτηση – καταγγελία προς την κυβέρνηση, που αποκαλύπτει πως μετά τις προκλητικές παρεμβάσεις στον φορέα δημόσιας τηλεόρασης, θάφτηκε ακόμη και η προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του ελεγκτικού συμβουλίου για δημόσια αποδοκιμασία της παρεμβατικής κυβερνητικής πρακτικής στο δημόσιο λόγο της ΝΕΡΙΤ. Το κορυφαίο στέλεχος του φορέα της ΝΕΡΙΤ δεν κρύβει το γεγονός ότι παραιτείται για να προκαλέσει την αυτοδιάλυσή της ενώ επισημαίνει ότι η παραπάνω αποκάλυψη είναι ο «τελικός λόγος» παραίτησής του μετά από όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι προφανές ότι έχει χάσει κάθε μέτρο στην προσπάθεια περιορισμού όχι μόνο των κριτικών φωνών αλλά και των θεσμικών μέσων που η ίδια θέσπισε για να εξυγιάνει την «αριστεροκρατούμενη» δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πρόκειται για μια αναντιστοιχία λόγων και έργων που ξεπερνάει ακόμη και τα όρια της ειρωνείας και φτάνει στα όρια πλέον της γκεμπελικής προπαγάνδας.
Την ίδια στη στιγμή ο φορέας της ert open είναι ακόμη ζωντανός και λειτουργείται από ανθρώπους που δεν πληρώνονται από πουθενά, δεν έχουν καμία ιδιαίτερη θεσμική στήριξη και συνεχίζουν να πρεσβεύουν ότι είναι εκείνοι που εκπροσωπούν την ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η δε κυβέρνηση Σαμαρά, που δεν περίμενε σε καμία περίπτωση αυτήν τους την επιμονή τους επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.
Πηγή :Rizopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040