Ένα έργο που δεν πρέπει να χάσετε..........


Η Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ χορεύει flamenco
Το κλασικό έργο με θέμα την πάλη των φύλων και των τάξεων παρουσιάζεται σε μια φλαμένκο εκδοχή.
Είναι από τα έργα που "κόσμησαν" το θεατρικό μου κόσμο και που περιμένω να το ξαναδώ και αυτή τη σαιζόν....
Η ερωτική και ταξική μάχη των ηρώων

στη «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ αποδόθηκε χορευτικά με τους κώδικες του flamenco από την ομάδα του Arroyo Nuevo.
Ο Σταύρος Λίτινας ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ζαν, υπογράφοντας παράλληλα τη σκηνοθεσία και την χορογραφία. Η Άντζελα Μπρούσκου έχει αναλάβει την αφήγηση ενώ τη δεσποινίδα Τζούλια και την Κριστίν, υποδύονται αντίστοιχα οι Εύα Παρασκευοπούλου και Αλίνα Αναστασιάδη.
Το τολμηρό έργο του Σουηδού συγγραφέα, είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε και αποτελεί ένα διαυγές, διαχρονικό πορτρέτο της πάλης των τάξεων, των φύλων αλλά και της διαβρωτικής δύναμης του φόβου.
Το ερωτικό του τρίγωνο είναι γνωστό. Η Δεσποινίς Τζούλια επιδίδεται σε τολμηρό φλερτ με τον υπηρέτη Ζαν, ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με την επίσης υπηρέτρια Κριστίν. Μετά από μια στιγμή πάθους, όλα τα πρόσωπα βρίσκονται αντιμέτωπα με τις συνέπειες των πράξεών τους και βλέπουν τις προσδοκίες τους να διαλύονται…
Ο χορογράφος και  σκηνοθέτης της παράστασης, Σταύρος Λίτινας, τονίζει στο σημείωμά του: «…αναζητώ την αιτία που κινεί τα σώματα πριν ακόμη αρθρωθεί ο λόγος. Ψάχνω το βαθύτερο λόγο, τον φυσικό, και τον χρησιμοποιώ ως υλικό, θέτοντας τον άλλο, τον επεξηγηματικό, σε κατάσταση σιωπής».
 Πληροφορίες: «Δεσποινίς Τζούλια» στη σκηνή Arroyo Nuevo, M. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, τηλ. 2103469575.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040