Προσοχή! Σελίδες ΘΑΝΑΤΟΣ στο διαδίκτυο «διαφημίζουν» την ανορεξία.....


«Μην φας. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το μετα-
νιώσεις». «Θα προτιμούσα να είμαι αδύνατη και δυστυχισμένη παρά χοντρή και δυστυχισμένη». Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που μπορεί κάποιος 
να διαβάσει κάνοντας μία απλή αναζήτηση στο ίντερνετ σε ιστοσελίδες και μπλογκς τα οποία... απενοχοποιούν το σύνδρομο της νευρικής ανορεξίας.
Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για γυναίκες οι οποίες πάσχουν από τη συγκεκριμένη διατροφική διαταραχή και οι οποίες προσπαθούν να πείσουν μέσα από το διαδίκτυο όσες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, να το αντιμετωπίσουν ως τρόπο ζωής. Τα αποτελέσματα ωστόσο αυτής της διαστρέβλωσης της αλήθειας είναι δυνατόν να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο...
Και ενώ ένας άνθρωπος που δεν πάσχει από νευρική ανορεξία και «ψάξει» έστω και για λίγο το περιεχόμενο των συγκεκριμένων ιστοσελίδων το πιθανότερο είναι πως θα σοκαριστεί, για τις γυναίκες που πάσχουν από την συγκεκριμένη διαταραχή είναι μία... απροσδόκητη συντροφιά στην αέναη προσπάθειά τους να χάσουν κι άλλα κιλά.
«Ο μεγαλύτερος φόβος είναι να πάρεις κιλά». «Αυτή η αρρωστημένη ευχαρίστηση που παίρνεις όταν έχεις άδειο στομάχι». Στις ιστοσελίδες που επικροτούν την νευρική ανορεξία και την ονομάζουν τρόπο ζωής μπορεί μία γυναίκα να βρει συμβουλές, που το μόνο στο οποίο θα την βοηθήσουν είναι να γίνει χειρότερα. Μάλιστα, σε αυτές υπάρχουν και προγράμματα διατροφής, τα οποία κάνουν λόγο για... 200 θερμίδες την ημέρα.
Σε ένα από τα μπλογκς, υπάρχει η εξής ανάρτηση: «Πως να είσαι αδύνατη: Αν νιώθεις ότι θέλεις να φας ή σε παροτρύνουν να φας, βρες έναν καθρέφτη, κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και σκέψου:
1) Δεν θέλω να το κάνω αυτό.
2) Δεν θέλω να το κάνω αυτό.
3) Είναι μια χαρά που δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό.
4) Είναι μια χαρά που δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό.
5) Τι θέλω να αλλάξω;
6) Τι θέλω να αλλάξω;
7) ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ.
8) ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ».
Άλλη ιστοσελίδα παρουσιάζει 70 λόγους «για να μην φας»! Μερικοί από αυτούς είναι: «Το να είσαι ανορεξική είναι καλύτερο από το να είσαι χοντρή», «δεν χρειάζεσαι το φαγητό», «οι άνθρωποι που τρώνε είναι εγωιστές», «πεινασμένη ανορεξική ή ΑΣΧΗΜΗ και χοντρή;», «και τα μοντέλα είναι ανορεξικά».
«Ανατριχιαστικές» είναι και οι συμβουλές που δίνονται προκειμένου οι γυναίκες που πάσχουν από νευρική ανορεξία να... πετάξουν το φαγητό που άφησαν στο πιάτο.
«Να το πετάξεις στην τουαλέτα, να το δώσεις σε κάποιον άλλον, να το δώσεις στα σκυλιά, πέτα το στα σκουπίδια του σπιτιού». Για την τελευταία από τις συμβουλές μάλιστα, υπάρχει η επισήμανση ότι είναι επισφαλής, καθώς υπάρχει περίπτωση να βρει κάποιος το φαγητό. Επίσης, «να πετάς σε μία σακούλα όλα τα φαγητά που δεν τρως και να το βγάζεις από το σπίτι όταν αρχίσει να μυρίζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040