Αν αύριο γίνονταν εκλογές και κατέβαινε ένα στοιχειωδώς σοβαρό κόμμα επιχειρηματιών θα συγκέντρωνε ένα 20-25% αβλεπί!

Διαβάζω, χθες και σήμερα περιστασιακά λόγω δουλειάς, για την αγωνία του πρωθυπουργού Σαμαρά και των στηριζόντων Βενιζέλου και Κουβέλη (με την περίεργη σιωπή συνεννοχής των λοιπών πολιτικών αγλαϊσμάτων Τσίπρα, Καμμένου, Μιχαλολιάκου, Παπαρήγα). Μέγα θέμα το πως θα εξαπατηθεί για μια φορά ακόμα η τρόϊκα ώστε οι πατρίκιοι του δημοσίου τομέα, ως επί το πλείστον επίλεκτα κομματικά ρουσφέτια, δεν θα πειραχθούν ούτε στο ελάχιστο.

Το ζητούμενο για τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τους συγκυβερνώντες Βενιζέλο και Κουβέλη δεν είναι προφανώς άλλο από το πως θα χρεώσουν με μερικά δις ακόμα τους πληβείους του ιδιωτικού τομέα (για αυτόν το μήνα, για τον άλλο βλέπουμε...) χωρίς να υποχρεωθούν ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥΣ και τελικά ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ (οποία βαρβαρότης...) έστω και αυτούς τους 25000 δημοσίους υπαλλήλους που δεσμεύτηκαν και γραπτά, καταργώντας μάλιστα δια παντός τόσο τις θέσεις τους όσο και τις, ούτως ή άλλως άχρηστες, γραφειοκρατικές δομές του κράτους που τους μισθοδοτούν.
Ταλαντεύτηκα αν πρέπει να γράψω τις παραπάνω παραγράφους, παρακινήθηκα τελικά από την οργή που εισέπραξα συζητώντας με κάποιους επιχειρηματίες στην έκθεση που βρίσκομαι. Αν αύριο γίνονταν εκλογές και κατέβαινε ένα στοιχειωδώς σοβαρό κόμμα επιχειρηματιών θα συγκέντρωνε ένα 20-25% αβλεπί! Τώρα που θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα-δύο χρόνια ακόμα για να ψηφίσουμε, δεν θα εκπλαγώ αν ένα τέτοιο κόμμα ξεπεράσει τελικά το 35% και πλησιάσει το 40%. Και τότε ήρθεν η ώρα σας κύριοι και οι περισσότεροι δε θα λυπηθούν καθόλου...
Από Γιάννη Τριανταφύλλου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040